Foto: Promo

“Komedija na tri sprata”, prvi film mlade rediteljke Sandre Mitrović doživeo je ovacije na svom pretpremijernom prikazivanju u okviru 57. Filmskog festivala u Nišu.

Projekcija za koju se tražila karta više oduševila je Nišlije i završila se višeminutnim aplauzom za glavne aktere – Slobodana Bodu Ninkovića, Vesnu Trivalić, Dragana Gagija Jovanovića, Miodraga Radonjića i Pavla Mensura.

PROČITAJTE JOŠ

„Komedija na tri sprata“ prati komične i često sulude avanture stanara jedne naizgled sasvim obične stambene zgrade. Galerija likova – otuđenih i samoživih, ali i luckastih i dobrodušnih, biva suprostavljena usamljenoj zgradi u kojoj žive, a koja kao i zajednica koju su zapustili, počinje ubrzano da propada.

Velika zvezda srpskog glumišta Vesna Trivalić napomenula je da je u scenariju za film osetila povezanost, toplinu, nešto romantično, poetično.

– Zapravo Gagi (Jovanović), Pavle (Mensur) i ja smo četvoročlana porodica. Videćete, četvrti član je pas. Imala sam osećaj kao da me vremeplov vratio u neka davna vremena mog život – kazala je Trivalićeva, dok je Sandra Mitrović na konferenciji za medije u Niš dodala:

– Dugo sam živela van naše zemlje i želela sam da dočaram taj jedinstven osećaj koji postoji samo kod nas – bliskost i prisnost koja postoji među komšijama. To je zaista nešto što je vrlo specifično i meni veoma drago, daje osećaj topline i pripadnosti.

Nakon studija u Londonu, Sandra Mitrović je master diplomu stekla na Univerzitetu Kolumbija. Uradila je osam kratkih filmova, a sada je predvodila autorsku ekipu na svom prvom dugometražnom filmu. Pored Sandre Mitrović koja je rediteljka i scenaristkinja, autorsku ekipu, između ostalih, čine i producent i pomoćnik reditelja Ivan Grbin, koscenarista Noe Dodson, direktor fotografije Dušan Ivanović.

BONUS VIDEO:  VIktor Savić i Sloboda Mićalović na Filmskim susretima u Nišu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar