Nil Jang Foto: EPA-EFE/NILS MEILVANG

Snimanje sa Crazy Horse je u toku. Konj se vratio u štalu, stresajući rđu sa sebe… Prošlo je dosta vremena od kako smo poslednji put bili zajedno i kanula je poneka suza, zapisao je kantautor Nil Jang na svom portalu, najavljujući novi album sa bendom.

Nil Jang ponovo je sa pratećom grupom Crazy Horse i snimaju nastavak svog albuma „Colorado“ iz 2019. godine. Štala o kojoj govori je podignuta u planinama u Koloradu, po uzoru na takav objekat koji je porušen na istom mestu 1850. godine, navodi on.

„To je detaljna replika originala, sagradili su je od borovine Ted Mjuz i njegova ekipa vrsnih zanatlija. Unutra je čarobno“, piše Jang na sajtu, dodajući da snimanje tu znači i „novo vreme, sa novim pesmama i osećanjima vezanim za to kroz šta je naš svet prošao i ono sa čim nastavlja da se suočava“.

„Colorado“ bio je prvi album koji su Nil Jang i Crazy Horse snimili nakon što se iz grupe povukao gitarista Frenk Pončo Sampedro, a zamenio ga je Nils Lofgren, koji je sa Jangom sarađivao na čuvenom „After the Gold Rush“ pre više od pola veka. Basista Bili Talbot i bubnjar Ralf Molina u bendu su od samog početka. Jang je sa ovom postavom odsvirao nekoliko koncerata tokom 2018. i 2019. i trebalo je da krenu na turneju prošle godine, ali je takve planove pokvarila pandemija.

„Ovu muziku stvaramo za svoju dušu. Ona je kao sveža voda u pustinji. Život ide dalje“, poručio je Jang.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar