Nikita Mihalkov Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Ruski reditelj Nikita Mihalkov zbog privatnih razloga neće biti u mogućnosti da poseti Beograd krajem februara, kako je ranije najavljeno.

Slavni ruski reditelj je trebalo da bude gost Festa i da održi pristupnu besedu u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti (SANU), u čije redove je kao inostrani član izabran krajem prošle godine. Ipak, piše „Sputnjik„, ta poseta će biti otkazana.

Akademik Zoran Popović ranije je izjavio da poseta Mihalkova nije 100 odsto potvrđena. Dodao je da će nekoliko novoizabranih akademika od maja održati svoje inauguralne govore u SANU, a jedan od njih, dopisni član reditelj Slobodan Šijan će 9. marta imati svoj masterklas u akademiji u okviru „Susreta sa stvaraocima“.

Od drugih aktivnosti SANU, Popović je najavio za 29. mart otvaranje izložbe „Velikani srpskog građevinarstva – Od Indžinirske škole do danas“ koja se organizuje sa Muzejom nauke i tehnike povodom 175 godina Građevinskog fakulteta u Beogradu. Izložba „Nasleđe u pokretu – Istraživanje arheološkog lokaliteta Vinča – Belo Brdo“ predviđena je za april u SANU i prikazaće „multidisciplinarna istraživanja lokaliteta, kao i savremene metode i digitalne alate očuvanja i zaštite te baštine“.

Bonus video: Podcast Snaga Uma Vladimir Kostić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar