Koliko je Dejan Tiago Stanković bio zanimljiv čovek, pokazuje i epizoda serijala Marka Žvaka iz Lisabona, kada je on bio u ulozi vodiča kroz grad u kojem je do smrti živeo decenijama.

– Znali smo se iz grada samo na „zdravo – zdravo“, i onda nas je još pre korone on pozvao u Lisabon da nam napravi „watching tour“ kroz grad – prisetio se Dušan Čavić, jedan od autora emisije Marka Žvaka, kako je upoznao pisca Dejana Tijaga Stankovića.

– I onda smo mi u junu ove godine otišli u Lisabon, praktično ne poznajući Tiaga, i za tri dana smo postali kao braća – zaključio je Čavić, koji i dalje ne može da poveruje da Dejana više nema.

Foto: Youtube/Marka Žvaka

Tiago je u ovom video-putopisu pokazao sve svoje sposobnosti pripovedanja zbog kojeg su ga između ostalog ljudi i voleli. Elegantno je pokazivao grad, objašnjavao mentalitet ljudi, upoznavao nas sa različitim aspektima Lisabona, ali i sa Srbima, njegovim prijateljima, koji takođe tamo žive.

„Razvalili ste sa epizodom, čuka vremena prošla za tren. Dejan pravi domaćin“, „Koliko sam samo puta pogledao ovaj prečaroban video. Opušta kada ne mogu zaspati, na svim mogućim razinama. Marka Žvaka, ovo je remek dijelo, nemate pojma kakvo. Takva sloboda… Pozdrav i hvala iz Hrvatske“.

„Nikada u životu bolju emisiju nisam odgledala. Nikada nisam videla da neko na ovakav način predstavi jedan grad. Hvala ovim divnim ljudima koji su nam opisali i približili život u Lisabonu! „. Ovo su samo neki od brojnih komentara ispod videa na Jutjubu koji pokazuju kakva je bila epizoda sa Tiagom u Lisabonu.

Na svojoj Fejsbuk stranici, i ekipa Marka Žvaka se oprostila od Dejana Tiaga Stankovića.

„Koliko si ti jedno opaljeno božanstveno biće. Sve si nas zeznuo“, napisali su iznad posta sa putopisom iz Lisabona.

Bonus video: Dejan Tiago-Stanković: Najveći uspeh kad deci daju ime po likovima iz mojih romana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar