Goblini koncert i gost Miroslav Raduljica Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kada misliš da si sam, mi smo ovde, ima nas gomila, stihovi su jednog od najvećih hitova šabačkog sastava Goblini "Ima nas".

I gomila publike ispunila je sinoć prostor na otvorenom između hala Beogradskog sajma kako bi sa Goblinima proslavila 30. rođendan benda.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Uoči koncerta Branko Golubović Golub, frontmen pank rok sastava, istakao je za Nova.rs da kad izađe na binu „isprazni se, zaboravi na stresne momente, jer je okružen ljudima koje voli“:

– To je neopisiv osećaj. Postoji taj večiti vakuum, druga dimenzija u koju se bend nađe. To je magija rokenrola koja nas drži, evo već 30 godina! Jedna od najlepših karakteristika ljudskog bića je da zaboravlja loše stvari i da se trudi da se seća lepih događaja. Verovatno da nije bilo i tih loših, bend ne bi izrastao u nešto što je danas i ne bismo osećali ovoliko zadovoljstva koje imamo sada kada se okrenemo iza sebe. Ali, sve je to deo odrastanja benda i na kraju iz toga je izašlo ovo danas što vredi i što sa ponosom proslavljamo.

Branko Golubović Golub Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

I tu magiju podelili su Golub i članovi benda s više hiljada ljudi na najdužem koncertu u njihovoj karijeri, koji su posvetili fanovima koji ih verno prate tri decenije.

Ni nevreme koje je predveče pogodilo Beograd nije omelo šabačku grupu da se tokom koncerta, koji je trajao gotovo tri sata, uključujući i svirku predgrupe iz Pančeva – „Iskaz“, prošetaju kroz celokupnu karijeru. Izveli su, u skladu s rođendanskom proslavom, tačno 30 pesama!

Branko Golubović Golub Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nisu samo ovdašnji obožavaoci Goblina prisustvovali sinoćnoj rođendanskoj žurci. Fotoreporteru Nova.rs prišla je jedna Kanađanka poverivši mu se da Goblini imaju veliku fan-bazu u toj zemlji. A ne čine je, kako bi neko najpre pomislio, iseljenici u Kanadu s ovih prostora…

Kanađanka s trzalicom Goblina Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

S obzirom da obožava pank, došla je na koncert sa „specijalnim zadatkom“ – drug iz Kanade poručio joj je da mu obavezno donese majicu s logom benda, ali i trzalicu od gitariste Alena. I ne samo što je uživala u koncertu, već je uspela da se domogne i trzalice gitariste Goblina!

Aca Seltik i Branko Golubović Golub Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Spektakl Goblina uveličali su i brojni gosti – najpre se na bini članovima benda priključio Aca Seltik iz Ortodoks keltsa, a potom i Srđan Gojković Gile iz Električnog orgazma, pa su zajedničkim snagama izveli kultne pesme ovog benda „Zlatni papagaj“ i „Nebo“.

Srđan Gojković Gile, Goblini Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Prisetili su se Goblini i Tuste iz KUD Idiota, a na poslednjoj pesmi kojom je okončan koncert – „Ima nas“ muzičarima su se na sceni pridružili brojni gosti, među kojima je bio i srpski reprezentativac koji je igrao u NBA ligi Miroslav Raduljica i horski su pevali:

Goblini koncert i gost Miroslav Raduljica Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Kada misliš da si sam; kad te čeka ružan dan; nikada ne predaj se; ulica zove te…“

Bonus video: Alen i Golub u Mentalnom razgibavanju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare