Foto: EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Nik Kejv najavio je izlazak novog albuma pod nazivom “Carnage”, snimljenog sa njegovim proverenim saradnikom Vorenom Elisom tokom perioda izolacije.

Poznati kantautor i vođa benda rekao je, odgovarajući na pitanja fanova na svom sajtu „Red Hand Files“, da je „osetio priliku“, s obzirom na to da su njegove turneje sa grupom Bad Seeds otkazane i tokom 2021. godine, te da je „vreme da snimi novi album“.

U odgovoru na to kako mu je u izolaciji, koje mu je postavio fan, Kejv je naveo da mu je ona „na mnogo načina delovala čudno poznato, kao da ju je već ranije iskusio“.

„Mislim da me ona nije iznenadila, pošto sam bio dugogodišnji zavisnik od heroina, pa su samoizolacija i distanciranje od društva bili deo takve igre“, piše, između ostalog, Kejv, dodajući da je naviknut i na tugu.

„Iznenađen sam, međutim, koliko teško mi pada to što ne možemo da sviramo uživo. Zaključio sam da sam u suštini osoba kojoj je važno da ide na turneje. Ovako je tu ta jeziva čežnja i osećaj da se život živi samo polovično. Nedostaje mi uzbuđenje penjanja na scenu, sva grozničavost nastupa, gde sve druge brige nestaju u čistoj životinjskoj povezanosti sa publikom. Nedostaje mi potpuno predavanje trenutku, fizička strana svega toga, hranjenje zajedničkom ljubavlju, religijom, čuvenom razmenom telesnih tečnosti – a i sami članovi Bad Seedsa, naravno, u njihovoj veličanstvenoj nemarnosti, koliko tek mi oni nedostaju. Onoliko koliko mi sedenje za svojim stolom može doneti radosti, i koliko imaginacija može da bude podsticajna, čak i opasna, žudim za razuzdanim prepuštanjima živih nastupa“, piše Kejv i zaključuje: „U svakom slučaju, kao što sam i obećao u prethodnom unosu, odlazio sam u studio – sa Vorenom – da snimino ploču“.

Album „Carnage“ biće 18. u Kejvovoj karijeri, a sledi dve godine nakon odlično prihvaćenog albuma „Ghosteen“.

Kejv je ove godine objavio i „Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace“, sa snimcima pesama koje je odsvirao sam na koncertu početkom godine u Londonu. Trebalo je da u okviru evropske turneje nastupi i u Beogradu 15. maja, ali je koncert otkazan, kao i cela turneja za 2021.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar