Foto: REUTERS/Eric Gaillard

Brendan Frejzer, ovogodišnji dobitnik Oskara za najbolju mušku ulogu, priznao je da trenutno nema ništa u poslovnim planovima uprkos renesansi njegove karijere.

U martu, 54-godišnji glumac imao je neverovatan povratak u Holivud osvojivši Oskara za film „Kit“, nakon godina pauze tokom kojih se suočavao sa ličnim problemima poput, razvoda, smrti majke, zdravstvenih poteškoća, ali i navodnog zlostavljanja nekadašnjeg predsednika Holivudskog udruženja stranih novinara.

Brendan Frejzer je razgovarao sa novinarkom Hanom Storm na otvaranju Međunarodnog filmskog festivala u Griniču, prenosi „Independent“.

Scena iz filma The Whale Foto:A24 / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Upitan da li ima neke uloge u skorijoj budućnosti, rekao je:

– Trenutno nemam ništa – možda sam zaista izbirljiv. Biće ovo dugo leto, rekao bih – ocenio je podsetivši na štrajk Udruženja pisaca Amerike.

Frejzer se osvrnuo na svoju ulogu u predstojećoj kriminalističkoj drami Martina Skorsezea “Killers of the Flower Moon”, koja će za nekoliko nedelja imati svetsku premijeru na Filmskom festivalu u Kanu.

– Veoma sam uzbuđen da vidim kako je ispalo. Radili smo po veoma toplom vremenu u Oklahomi, i ne mogu da ne budem ponosan zbog učešća u ovom epskom filmu. Jedino što ima toliko glumaca da ja možda dobijem scenu ili dve na kraju – našalio se oskarovac.

Brendan Frejzer se prvi put probio ranih devedesetih sa komedijom „Encino Man“ i dramom „School Ties“, pre nego što je postao poznato ime nakon „Džordža iz džungle“ i trilogije „Mumija“. Igrao je i u ostvarenjima „Gods and Monsters“, „The Quiet American“ i „Crash“.

Bonus video: Karl Malden – jedini srpski glumac dobitnik Oskara 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar