Scena iz filma Sve u isto vreme Foto:Tanjug/Allyson Riggs/A24 Films via AP

"Sve u isto vreme", ubedljivi pobednik 95. dodele nagrade Oskar, postao je najnagrađivanije ostvarenje u istoriji filma sa 158. osvojenih priznanja za samo godinu dana.

Sinoć je u Dolbi teatru u Holivudu ispisana istorija. Film „Sve u isto vreme“ doživeo je veliki uspeh osvojivši sedam nagrada Oskar, među kojima i onu u kategoriji za najbolji film, kao i za režiju koja je pripala dvojcu Danijelu Kvanu i Danijelu Šejnertu. Nagrada za najbolju glumicu pripala je Mišel Jeo čime je ona postala prva azijska glumica koja je osvojila ovo priznanje u kategoriji za najbolju glumicu.

Oskar 2023 Tanjug/AP
Oskar 2023 Tanjug/AP

Još jedna ispisana stranica istorije zabežena je na dodeli Oskara. Ovaj film je do sada osovjio 158. nagrada od različitih organizacija u toku samo jedne godine prikazivanja u bioskopima. Ovim rekordom “Sve u isto vreme“ nadmašilo je ostvarenje „Gospodar prstenova: Povratak kralja“ koje ukupno ima 101 nagradu i to tokom proteklih dvadeset godina.

Njegova dominacija tokom dodele Oskara veliki je uspeh i za kompaniju MCF MegaCom koja je još početkom 2022. godine unapred prepoznala kvalitet i učinak filma i tada otkupila prava za domaću distribuciju.

Oskar 2023 Tanjug/AP
Mišel Jeo Oskar 2023 Tanjug/AP

Povodom velikog uspeha filma, „Sve u isto vreme“ prikazivaće se u bioskopu Mts dvorana od četvrtka 16. marta, punih sedam dana.

Podsetimo, film je prikazan krajem aprila prošle godine u bioskopima kada je publiku intrigirao svojom pričom o starijoj kineskoj imigrantkinji koja je uvučena u nezamislivu avanturu u kojoj sama pokušava da spasi svet istražujući paralelne univerzume u kojima se sreće sa životnim putanjama.

Dok Evelin (Mišel Jeo) pokušava da prođe kroz poresku reviziju perionice veša koju vodi njena porodica, njen suprug Vejmond (Ke Hjuj Kvan) je obaveštava da na svetu postoje beskonačne mogućnosti. Počinje da preskače iz jedne vremenske realnosti u drugu, od jedne ličnosti do druge, otkrivajući usput da je njihova ćerka Džoj (Stefani Hsu) takođe zla sila poznata kao Džobu Tobeki koju moraju da pobede.

Bonus video: 95. dedela Oskara – Ivan Aranđelović i Kosta Peševski

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar