Foto: Promo

Dodelom nagrada "Stablo ljubavi" za najbolja glumačka ostvarenja na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru juče je svečano zatvoren 15. Mostar Film Festival (MOFF), kako javlja "Dnevni avaz".

Žiri u sastavu Dejan Dabić, Branka Bešević Gajić, Anila Gajević i Nedžad Ibrahimović dodelio je nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu Nenadu Jezdiću u filmu „Vikend sa ćaletom“, dok je Mirjam Korbar nagrađena za najbolju glavnu žensku ulogu u filmu „Zastoj“.

Nagrade za najbolje sporedne uloge dobili su Zlatan Vidović i Anja Šavagović, a za najboljeg debitanta Tea Harčević.

Specijalne nagrade pripale su Strahinji Blažiću i posthumno Peteru Musevskom.

Članica stručnog žirija Branka Bešević Gajić, kako javlja Dnevni Avaz, kazala je da su na ovogodišnjem MOFF-u prikazana najbolja regionalna ostvarenja te da su o pobedniku odlučivale nijanse.

– Videli smo najbolje filmove iz regiona i Mostar Film Festival je po tome i poznat zato što je selekcija izvrsna. Nije lako biti u stručnom žiriji i zapravo pobijedile su nijanse – naglasila je Bešević Gajić.

Nakon dodele nagrada na završnici MOFF-a prikazan je film „Vikend sa ćaletom“ u produkciji United Media, a nakon njega i film „Odluka“.

U sklopu Mostar Film Festivala, koji je ove godine trajao od 28. oktobra do 1. novembra, u takmičarskom programu prikazano je deset filmskih ostvarenja, a pored toga prikazani su filmovi u dokumentarnom i studentskom programu, te masterclass radionice.

Bonus video: Milena Pavlović Čučilović: Ljubav prema sebi je iznad svega

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar