Nedelju vinila UK Parobrod
Foto: UK Parobrod/Promo

Nedelja vinila počinje sutra, 8. novembra u Ustanovi kulture Parobrod i trajaće do 15. novembra, saopšteno je iz ove institucije.

Tokom čitave nedelje svi posetioci će imati, potpuno besplatno, priliku da pogledaju izložbu gramofona, odslušaju četiri kamerna koncerta, prisustvuju zvučnoj prezentaciji kvalitetnih uređaja, posete berzu vinila, razgovaraju sa producentima, dodaje se u saopštenju Parobroda koji organizuje Nedelju vinila u saradnji sa KC Karavansaraj.

Uz poziv svima da urone u „čudesni svet analognog zvuka i reprodukcije, gde zvuk ne izlazi iz nula i jedinica digitalnog zapisa, već iz drhtaja igle u brazdi gramofonske ploče“ i podsećanje da samo „high fidelity“, odnosno „visoka vernost“ izazivaju emotivni doživljaj slušaoca, što je na umu umetnika kada stvara muziku, iz Parobroda preciziraju da će izložba gramofona trajati od sutra, 8. novembra do 15. novembra.

Takođe, za sutra od 19 časova je zakazana promocija vinila „Roads That Cross“ Katarine Pejak, kao i koncert.

Nedelju vinila UK Parobrod
Foto: UK Parobrod/Promo

Dan kasnije biće organizovana prezentacija gramofona Audio Note UK od podneva, od 18 sati i razgovor sa Darkom Gregurašem, dizajnerom i tehničkim menadžerom ove firme, dok je u 19 časova predvođen razgovor sa muzičkim producentom Željkom Božićem.

Već 10. novembra biće organizovana promocija vinila „Duets“ Vladimira Lenharta, kao i koncert, a 12. novembra ploče „Ascencion“ Sanje Marković.

Nedelju vinila UK Parobrod
Foto: UK Parobrod/Promo

Berza ploča i gramofona u glavnom holu Parobroda biće održana 13. novembra od 14 sati do 19 časova, a poslednjeg dana Nedelje vinila, 15. novembra biće predstavljen vinil „Serbian War Songs“ Svetlane Spajić, kao i njen koncert.

Bonus video:

Glas, dirka, bas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar