Foto: Facebook/Centar za kulturu Požarevac

"Za snažno na sceni dokazanu životnu okolnost da ništa što je stvoreno nije istinito, već da je na ovom svetu sve dovedeno u sumnju – nagrađujemo Nebojšu Dugalića glumca", odluka je stručnog žirija 27. Glumačkih svečanosti „Milivoje Živanović“ u Požarevcu.

Jedinstven festival u Srbiji po posvećenosti glumcu i glumačkim ostvarenjima, održan je od 2. do 7. aprila u Centru za kulturu u Požarevcu, a u takmičarskom programu je bilo pet predstava u selekciji Moline Udovički Fotez, direktorke Drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Foto: Facebook/Centar za kulturu Požarevac

U takmičarskom programu su bili komadi „Čudo u Šarganu” Ljubomira Simovića u režiji Jagoša Markovića (Jugoslovensko dramsko pozorište), „Rolerkoster“ Jelene Kajgo i rediteljke Milice Kralj, Atelje 212, i Čehovljev „Galeb” Narodnog pozorišta Sombor. Zatim, „Godine vrana” po tekstu i u režiji Siniše Kovačevića, ,kao i Šekspirov „Magbet“ reditelja Jagoša Markovića, oba predstave u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu.

Odluku o ovoj prestižnoj nagradi doneo je žiri u čijem sastavu su bili dramska umetnica Danica Maksimović, reditelj Nebojša Bradić i dramski pisac Nenad Prokić. Oni su, između ostalog, istakli:

„Širina glume kojom nam se obratio u svojim ulogama ukazuje na zlu sudbinu koja u stopu prati sve one koji govore istinu“.

Festival će večaras zatvoriti predstava „Pasivno pušenje“ Nebojše Romčevića u režiji Egona Savina, Zvezdara teatra.

Bonus video: Šta je Tito rekao Elizabet Tejlor – Bane Trifunović i Tihana Lazović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar