Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC; Dragan Mujan/Nova.rs

Legenadarna glumica Branka Veselinović preminula je u 105. godini, a njen dug život pun umetnosti, blagodeti i humanitarnog rada ostaće zauvek upamćen, kaže za Nova.rs Nebojša Dugalić.

Glumac i predsednik UDUS-a ističe za naš sajt da će Branku Veselinović uvek pamtiti po njenoj životnosti i nezaustavljivoj energiji.

Branka Veselinović Foto: Zoran Lončarević

– Kad god se setim divne Branke pomislim na jednu stvar – bila je življa od svih nas zajedno. Pamtiću kako je Šekspira govorila na više jezika, pisala poeziju, recitovala neumorno. Bila je nezadrživa i uvek sam smatrao da je od onih ljudi koji su besmrtni. Od onih koji će umreti onda kada oni to odluče. Branka nam je pokazala kako se zaista može biti živ u ovom našem životu – kazao nam je Nebojša Dugalić.

Branka Veselinović je bila srpska je pozorišna, filmska i televizijska glumica. Pored toga što je bila najstarija srpska glumica, od 7. septembra 2022, nakon smrti 104-godišnje američke dramske umetnice Marše Hant, Branka je postala najstarija živa glumica na svetu. Sa 84 godine duge glumačke karijere, glumila je u više od 100 predstava u pozorištu, i preko 50 televizijskih serija i filmova. Bila je dobitnica mnogobrojnih nagrada i priznanja za svoj glumački i humanitarni rad.

Bonus video: Branka Veselinović s ekipom portala Nova.rs

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar