Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nakon kratke pauze sutra će biti nastavljeno snimanje serije i filma „Kralj“ po scenariju i u režiji Zdravka Šotre.

– Nastavljamo da radimo. Nemamo šta više da čekamo. Ekipa je testirana i nema zabrinjavajućih nalaza pa idemo dalje. Primenjujemo sve mere, brinemo o članovima ekipe i ovom starom režiseru – kaže reditelj Zdravko Šotra za portal Nova.rs.

Nakon Belog dvora, snimanje se nastavlja u centru Pančeva.

– Snimaćemo pokušaj atentata na kralja (1921. godine), bombom koja je bačena posle proglašenja Vidovdanskog ustava. To su komunisti uradili. Bomba je srećom udarila u banderu i nije bilo posledica, ali je odjeknulo u čitavom svetu – otkriva Šotra.

Ljubomir Bulajić kao kralj Aleksandar, Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Još jedna scena je u planu za sutra – dolazak rumunske kraljice sa bračnom ponudom.

– Pošto je videla da se kralj zainteresovao malo za njenu ćerku, kraljica dolazi u Pančevo i kaže: Javite kralju da sam tu, da prelazim Dunav i stižem u Beograd – dodaje Šotra.

Snimanje serije počelo je 28. maja, a radnja se dešava od 1918. do 1934. godine.

Pročitajte još:

U glumačkoj ekipi su Ljubomir Bulajić (kralj Aleksandar Karađorđević), Tamara Aleksić (kraljica Marija, Aleksandrova supruga), Branislav Lečić (Nikola Pašić), Nikola Kojo (Ivan Meštrović), Dejan Lutkić (princ Đorđe Karađorđević), Dragoslav Ilić (kralj Petar), Tanasije Uzunović (vojvoda Mišić), Danica Maksimović (rumunska kraljica Marija, Aleksandrovu taštu) i drugi.

Serija od 15 epizoda, u produkciji kompanije „United Media“, prema kojoj će nastati i film, ekranizacija je romana “Aleksandar od Jugoslavije” Vuka Draškovića. Biće emitovana na kanalu Nova S.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar