Hadži Nenad Maričić.
Hadži Nenad Maričić. Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Samo tridesetak minuta pre izvođenja predstave "Rat i mir" Narodnog pozorišta u Beogradu, koja je deo takmičarskog programa ovogodišnjih Borinih pozorišnih dana u Vranju i bila je na repertoaru sinoć, ekipa ovdašnje Službe za urgentnu medicinu ukazala je pomoć glumcu Hadži Nenadu Maričiću koji u predstavi igra Pjera Bezuha, jer mu je iznenada pozlilo.

Ipak nije odustao i dozvolio otkazivanje, te je nakon infuzije pred vranjskom publikom igrao skoro četiri sata, koja je kolege i njega nagradila desetominutnim aplauzom i ovacijama.

Kako je i sam Maričić rekao za portal Danas, počeo je predstavu ne znajući kako će mu biti, a potom je bilo sve bolje i bolje. Problem je bio pritisak koji je pao ispod normale i „premor zbog velikog angažovanja na snimanju serije Vreme smrti„.

Predstava „Rat i mir“ Narodnog pozorišta u Beogradu, u režiji Borisa Liješevića a po tekstu Lava Nikolajeviča Tolstoja, odigrana je pete takmičarske večeri festivala Borini pozorišni dani u organizaciji Pozorišta Bora Stanković u Vranju.

Večeras su takmičarski program festivala zatvorili glumci Pozorišta Kostolanji Deže, predstavom „Poslednje devojčice“ u režiji Kokana Mladenovića, rađene po tekstu Maje Pelević

Proglašenje nagrađenih na ovogodišnjim BPD zakazano je za sutra, a u njihovu čast će ansambl Kraljevačkog pozorišta izvesti predstavu „Crna ovca“, koju je režirala Snežana Trišić.

U „trci“ za ovogodišnje nagrade na Borinim pozorišnim danima su pored pomenutih predstava „Rat i mir“ i „Poslednje devojčice“, još četiri predstave: „Ko je ubio Dženis Džoplin“ Srpskog narodnog pozorišta, po tekstu Tijane Grumić u režiji Sonje Petrović, potom dve predstave u produkciji Narodnog pozorišta u Subotici – „Izbiračica“ Koste Trifkovića u režiji Ive Milošević i „Kus petlić“ po tekstu Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića, kao i predstava „Rolerkoster“ Ateljea 212, u režiji Milice Kralj, a po tekstu Jelene Kajgo.

Stručni žiri odabraće najbolju predstavu, najbolje uloge i dramatizaciju.

***

BONUS VIDEO Krstović: Posle odgledane predstave ljudi ne treba da uključuju TV

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar