Foto:promo/narodno pozoriste

Probe predstave "Vuci i ovce" Nikolaja Ostrovskog u reziji Egona Savina zapocete su u Narodnom pozoristu, a premijera ove komedije zakazana je za 12. maj na Velikoj sceni saopsteno je iz nacionalnog teatra.

Ostrovski je komediju u pet činova o mladoj, bogatoj udovici oko koje se vrzmaju preveranti privučeni njenim nasledstvom napisao 1875. godine, a filmsku verziju u režiji Aleksandra Mandića prikazala je 1975. godine tadašnja Televizija Beograd.

Egon Savin Foto:promo/narodno pozoriste

Savin je adaptirao tekst i režira komad, a u predstavi igraju Olga Odanović, Bojan Dimitrijević, Sonja Kolačarić, Anastasia Mandić, Sonja Knežević, Ljubivoje Tadić, Aleksandar Đurica, Nebojša Kundačina, Bojan Krivokapić i Dimitrije Ilić.

Reditelj će, kako navode u Narodnom pozorištu, potpisati i izbor muzike i scenografiju, kostime kreira Jelena Stokuća, a u timu predstave su i Ljiljana Mrkić Popović (scenski govor), Jasmina Urošević (producent), Sanja Ugrinić Mimica (inspicijent), Marija Nedeljkov i Danica Stevanović (sufleri), Nastasja Alja Daničić (asistent reditelja) i Jasna Saramandić (asistent scenografa).

Prvoj čitajućoj probi, održanoj pre dva dana, prisustvovale su i upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić Кominac i v.d. direktorka Drame Molina Udovički Fotez.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar