Foto: Aleksandar Bunevski/Promo

Narodno pozorište iz Bitolja gostuje sa predstavom „Bakhe – kratak pregled raspada“ u režiji Igora Vuka Torbice u Srpskom narodnom pozorištu u ponedeljak, 28. februara na Sceni „Pera Dobrinović“.

Ovaj komad po motivima Euripidovih „Bahantkinja“, trebalo je da bude prikazan u okviru revije predstava „Igorovi dani“ koja je organizovana od 24. do 28. januara u SNP i Narodnom pozorištu u Beogradu, ali je otkazana zbog epidemiološke situacije.

Predstava se sastoji od tri dela – Danas, Juče i Sutra. Prvi deo je potpuno dopisan, kako je objašnjavao Torbica, i improvizovan na današnje neuralgične tačke sveta u kojem živimo, drugi deo jesu same Bahantkinje sažete u svojoj postavci, a na kraju dolazi epilog koji se izvodi bez reči, kroz postupke.

U predstavi igraju Maja Andonovska–Ilijevski, Ognjen Drangovski, Sonja Mihajlova, Ivan Jerčikj, Ilina Čorevska, Martin Mirčevski, Vasko Mavrovski, Viktorija Stepanovska–Jankulovska, Valentina Gramosli, Petar Spirovski, Sandra Gribovska, Anastazija Hristovska.

Igor Vuk Torbica, Foto: Ivan Dinić/Nova.rs

Igor Vuk Torbica (1987-2020) bio je jedan od najboljih reditelja mlađe generacije koji je ostavio dubok trag u većini srpskih i regionalnih pozorišta. Četiri njegove predstave proglašene su za najbolje godišnje produkcije u tri države, i dva puta su izabrane za najbolje u regionu.

Bonus video: Druženje sa glumcima filma „Strahinja Banović“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar