Foto:Promo/Dunav Film Fest

Projekcijom filma "Rabije Kurnaz protiv Džordža V. Buša" nemačkog reditelja Andreasa Drezena večeras se svečano otvara peto izdanje Dunav Film Festa na Smederevskoj tvrđavi.

U narednih šest dana, do 25. avgusta, festival će se odvijati na četiri lokacije – u Centru za kulturu Smederevo (program „Filmski globus“), na Brodu Pristan (program „najbolji iz Evrope“), kao i lokaciji Karađorđev Dud („Dečiji program“).

U takmičarskom programu za nagradu „Dunavska lađa“ pored „Rabije Kurnaz protiv Džordža V. Buša“ boriće se još devet ostvarenja iz podunavskih zemalja, među kojima su mađarski film „Priča moje žene“ autorke Ildiko Enjedi, „Grad prokletih“ austrijskog oskarovca Štefana Ruzovickog, kao i „Magnetna rezonanca“ rumunskog reditelja Kristijana Munđua.

Tu su i hrvatsko – srpska koprodukcija „Stric“ reditelja Davida Kapca i Andrije Mardešića, „Velika premijera“ Miroslava Krobota, „Slovo“ Beate Parkanove, „AEIOU – Alfabet ljubavi“ Nikolete Krebitz, „Nežno“ Lasla Csuja i Ane Nemes. Na zatvaranju festivala biće prikazan film „Blizu“ Lukasa Donta.

Jugoslav Pantelić Foto:Nenad Živanović

Selektor festivala je Jugoslav Pantelić, direktor Jugoslovenske kinoteke, a o nagradama će odlučivati žiri u čijem su sastavu Dimitrije Vojnov, Aleksandra Janković i Slobodan Boda Ninković.

Bonus video: Mikelsen sa fanovima u Sarajevu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar