Stara toplana Foto:Beoinfo/Predrag Mitić

Stara i napuštena toplana na Konjarniku će biti preuređena u prostor koji će da koriste mladi bendovi – vest je koja je juče iznenadila umetnike i ljude koji su godinama bili deo zgrade BIGZ, a ovu informaciju objavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić juče na svom Fejsbuk profilu. Beogradska alternativna scena, koju čine umetnici koji su stvarali u toj zgradi, navodi da o ovome nije bila obaveštena.

Objava zamenika gradonačelnika je postavljena uz komentar i fotografije sa glumcem Viktorom Savićem, koji se, kako je Vesić naveo, bori za prava alternativnih bendova koji su bili prinuđeni da napuste zgradu nakon prodaje BIGZ-a. Glumac jeste prethodno stvarao u BIGZ-u i učestvovao je u protestu ispred te zgrade nakon što su umetnici morali da se isele.

Udruženje Beogradska alternativna scena koje je osnovano nakon zatvaranja BIGZ-a i koje čine umetnici koji su godinama stvarali u toj zgradi juče je objavilo kratko saopštenje nakon vesti o novom prostoru u kojem navode da nisu bili obavešteni o jučerašnjem sastanku povodom rešenja problema prostora za rad alternativnih umetnika, piše Oblakoder.

„Mi u udruženju koje broji preko 100 bivših zakupaca i korisnika zgrade BIGZ-a nismo dobili poziv zamenika gradonačelnika na današnji sastanak, iako je grad imao dijalog sa nama od aprila 2021. i nama obećavao rešenje. Uskoro se javljamo sa više informacija“, naveli su na svojim društvenim mrežama.

Iz udruženja danas navode da nisu bili obavešteni niti konsultovani u donošenju ove odluke uprkos nekolicini sastanaka održanih sa gradskim čelnicima.

„Uputili smo danas poziv Gradu, kako bismo pogledali prostor i saznali više informacija. O tome ćemo blagovremeno obavestiti naše članove i širu javnost. Kao Udruženje koje su osnovali bivši zakupci prostora u zgradi Bigza, koje broji preko 100 članova, neodgovorno je da na slepo donosimo zaključke o bilo kakvom rešenju za koje nemamo uverenje da podmiruje osnovne potrebe naših članova“, ističu iz udruženja Beogradska alternativna scena.

Bonus video: Mile Kekin nastup

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar