Nakon „Mraka“ još jedan film povučen sa festivala u Vrnjačkoj banji

Kultura 06. avg 202209:45
Podeli:
Festival filmskog scenarija
Foto:Nova.rs

Nakon reditelja Dušana Milića, koji je zbog neadekvatnog prostora, ali i termina, povukao svoj film "Mrak" iz selekcije 46. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, na isti korak odlučila se i ekipa filma "Usekovanje".

– Slično kao i sa „Mrakom“ organizatori su naš film „Usekovanje“, umesto na letnju pozornicu, smestili u bioskop, u neodgovarajući termin – kaže, za „Novosti“, producent Zoran Janković iz „Košutnjak filma“.

Debitantski film Siniše Cvetića premijerno je prikazan nedavno, na 50. Sofestu, gde je dobio nagradu publike.

"Usekovanje" predstavlja portret jedne porodice i njene crne ovce i najmlađeg člana, Jovana, koga igra Pavle Mensur, u svojoj prvoj glavnoj filmskoj ulozi. Sve ih pratimo u jednom danu, u jednom stanu, za vreme slave Usekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja. Dok roditelji kriju od Jovana i gostiju da se razvode, Jovan krije od njih da se drogira. Postepenim zahuktavanjem, kroz slavsku atmosferu i alkohol, kao i pojavu nenajavljenog gosta, dolazi do otkrivanja tih, ali i drugih porodičnih tajni i sukoba.

Ostale uloge u filmu tumače Dubravka Kovjanić, Bojan Žirović, Marko Grabež, Aleksandar Đurica, Jovana Gavrilović, Zlatan Vidović...

Bonus video: Slavko Štimac: Tragično je što čovek mora da živi u strahu

Komentari

Vaš komentar