Eddie Munson Foto:Netflix / Hollywood Archive / Profimedia

Finale četvrte sezone Netfliksove hit serije"Stranger Things" katapultiralo je još jedan muzički klasik nazad na vrhove top lista, baš kao što je to bilo prošlog meseca sa pesmom "Running Up That Hill" pevačice Kejt Buš. U završnoj epizodi Edi Manson tokom pokušaja borbe protiv glavnog negativca sezone, demona po imenu Vekna, na krovu svira "Master of Puppets", klasik legendarnog benda Metalika, u impresivnoj audiovizuelnoj sceni.

Na društvenim mrežama prozvana je jednom od najboljih scena u celoj seriji jer su mnogi gledaoci bili oduševljeni kada su videli da je hevi metal dobio svojih 15 sekundi slave.

Kad je pesma objavljena 1986. godine na legendarnom istoimenom albumu, dostigla je 29. mesto na Bilbordovoj listi, a sada se zahvaljujući Netfliksovoj hit seriji nalazi na 26. mestu Spotifajeve top 50 globalne liste.

Metalica Foto:EPA-EFE/Torben Christensen

„Master Of Puppets“ objavljen je 24. februara 1986. i bio je prvi album koji je Metalika snimila nakon potpisivanja ugovora za veliku izdavačku kuću Elektra Records, a od tada je prodat u više od šest miliona primeraka u SAD. To je ujedno i poslednji album na kojem se pojavljuje basista Klif Barton, koji je kasnije te godine poginuo u nesreći autobusa na turneji.

Mnogi obožavaoci smatraju da je to najbolji album Metalike, što je i bend priznao odsviravši ga u celosti na evropskoj turneji 2006. godine. „Master Of Puppets“ se 2016. godine našao među albumima koji su odabrani za uvođenje u Nacionalni registar snimaka Kongresne biblioteke, piše „index.hr“.

Članovi benda verovatno će dobro zaraditi od uključivanja pesme u finale „Stranger Things“. Naime, Kejt Buš je zaradila više od 2 miliona dolara od početka emitovanja četvrte sezone Netfliksove serije. Postigavši ​​potpuno novu razinu popularnosti nakon pojavljivanja u seriji, „Running Up That Hill“ oborio je tri svetska rekorda, stigavši na vrh zvanične lestvice singlova u Ujedinjenom Kraljevstvu prvi put u više od trideset godina.

Bonus video: Nikola Đuričko otkriva anegdote sa snimanja serije „Stranger Things“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare