Kejt Buš Foto: Dave Wainwright / Shutterstock Editorial / Profimedia

Hit leta u Velikoj Britaniji bila je pesma stara 37 godina. Numera Kejt Buš iz 1985. godine “Running Up That Hill” britanska je pesma leta, saopštila je kompanija Official Chart.

Kejt Buš je s prastarom pesmom potukla mlađane zvezde, kakve su Hari Stajls, Džordž Ezra, Luzo, Bijonse… Samo u periodu od juna do avgusta numera, originalno objavljena na albumu „Hounds of Love“, bila je strimovana čak 86,6 miliona puta. To je daleko više od bilo koje druge pesme… Takođe, ovaj singl je i najviše puta daunloudovan – imao je 42.000 „skidanja“.

Do „vaskrsnuća“ pesme „Running Up That Hill“ došlo je zahvaljujući Netfliksovoj naučnofantastičnoj seriji „Stranger Things“.

U junu je Kejt Buš postavila još jedan rekord. Numera stara 37 godina bila je nekoliko nedelja na prvom mestu britanske liste singlova, a bila je i na čelu ista u Australiji, Belgiji i Švedskoj i među prvih pet u SAD. „Harajući“ top listama Bušova je postala najstarija žena na vrhu britanske top liste singlova, pretekavši tako Amerikanku Šer, koja je imala 52 godine kada je singl „Believe“ bio na prvom mestu 1998.

– Ovo je neverovatno, šokantno čak. Pa, ceo svet je poludeo, eksplodirao – izjavila je Bušova, koja se retko tokom čitave karijere oglašavala u javnosti, letos na Radiju 4 BBC-ja, komentarišući nenadani uspeh.

Nije gorepomenuti rekord jedini koji je Bušova ostvarila. Bilo ih je tri. Kantautorka i pevačica može da se podiči najvećom vremenskom razlikom između svojih singlova broj jedan – čitave 44 godine prošle su od kako je „Wuthering Heights“ bio na prvom mestu do „Running Up That Hill“. A „putovanje“ pesme „Running Up That Hill“ do vrha britanske top liste najduže je u istoriji, podseća BBC.

Daleko manje slušana ovog leta bila je drugoplasirana numera na listi od deset najpopularnijih – „As It Was“ Harija Stajlsa koji se juče predstavio i kao glumac na Venecijanskom filmskom festivalu, igrajući glavnu ulogu u ostvarenju njegove intimne partnerke Olivije Vald „Ne brini draga„.

Bonus video: Glas, dirka, bas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare