Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

U filmu „Elvis“ (2022) Tom Henks tumači bivšeg menadžera Elvisa Prislija, okrutnog i pokvarenog pukovnika Toma Parkera, a prema oceni kritičara zaslužuje nagradu za najgoreg sporednog glumca, piše "Index.hr".

Uoči dodele Oskara u nedelju, održana je dodela nagrada Malina, koja ističe najgore glumačke kreacije. Maline, koje se opisuju kao „ružni rođak Oskara“, započele su 1980. kao Zlatna malina, koju su osmislili diplomci filmske škole UCLA i veterani filmske industrije Džon Dž. B. Vilson i Mo Marfi. Više od 1100 članova Malina iz Sjedinjenih Država i dvadesetak drugih zemalja glasa o nagradama, navodi se na zvaničnom sajtu.

Unatoč tome što se radi o dobitniku Oskara, mnogi kritičari i obožavaoci kritikovali su Henksovu glumu u filmu „Elvis“, posebno njegov naglasak. Maline su proglasile Henksa najgorim sporednim glumcem i najgorom filmskom kombinacijom – glumca i njegovog „lica od lateksa“ u filmu.

Pridružujući se Henksu, biografska drama „Blonde“ s Anom de Armas u ulozi holivudske ikone Merilin Monro osvojila je Maline za najgori film i za najgori scenario. De Armas je, međutim, u igri za najbolju glumicu na dodeli Oskara.

Malinu kući nose i Džared Leto, koji tumači Majkla Morbijusa, i Ejdria Ahouna, koja tumači dr Martinu Bankroft, u filmu „Morbius“. Osvojili su nagradu za najgoreg glumca i najgoru sporednu žensku ulogu.

Nagrada iskupljenja, koja se dodeljuje ranijim kandidatima i dobitnicima Malina za nove dobre uloge, ide Kolinu Farelu za film nominovan za Oskara „Duhovi ostrva“. Farel je 2004. nominovan za Malinu u kategoriji najgoreg glumca, za „Winter’s Tale“.

Bonus video: Zanimljivosti o poznatima kroz istoriju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar