Foto: Promo

Dodeljene su nagrade Američke filmske akademije, popularni Oskar, a na 94. dodeli, nagradu za najbolji strani film ponelo je ostvarenje Rjusukija Hamagučija "Povezi me". Na platformi KinoKauch će do 15. aprila svi zainteresovani sa područja Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine moći po ceni od $1,5 da pogledaju ovo filmsko ostvarenje.

Japanski film je nastao po priči „Drive My Car“ poznatog japanskog autora Harukija Murakamija, koja se nalazi u knjizi „Muškarci bez žene“. Ljubitelji Murakamija kažu da se u filmu potpuno oseti sve ono što vole kod ovog pisca, ali i da je Hamaguči svojom maestralnom režijom osvojio i one koji nisu ljubitelji japanskog pisca.

U domaćim bioskopima, „Povezi me“ je naišao na odličan prijem publike.

Sinopsis filma je jednostavan – pozorišni reditelj dobija posao u Hirošimi, gde treba da postavi predstavu „Ujka Vanja“. Za vreme trajanja rada na predstavi, uslov je da njegov automobil vozi neko drugi, te on dobija čudnu ćutljivu vozačicu. No, upravo u tom prostoru tišine počinju da se raspetljavaju stvari iz prošlosti junaka, kao i da se kreiraju novi, zanimljivi odnosi. Kao u velikom mozaiku, svaki komad ima svoje mesto, da bi se na kraju dobila najlepša slika.

Bonus video: Dodela Oskara 2022. – Poznate dame na crvenom tepihu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar