Slobodan Mandic, Nina Savcic
Foto: Promo

Nagrade "Isidora Sekulić" za 2019. i 2020. godinu uručene su Nini Savčić i Slobodanu Mandiću preksinoć na svečanosti u Kući Kralja Petra na Senjaku. Nagrade su laureatima uručene u okviru manifestacije "Dani Isidore Sekulić".

Konkurs za nagradu opštine Savski venac za uspešno književno delo u žanrovima kojima se bavila Isidora Sekulić, s obzirom na to da prošle godine nije dodeljivano, obuhvatilo je knjige napisane na srpskom jeziku i objavljene u Srbiji tokom 2019. i 2020. godine. Nagrada za 2019. godinu pripala je Nini Savčić za njen prvi roman „Vlasnik svega našeg“ u izdanju „Arhipelaga“, a za 2019. i 2020. godinu Slobodanu Mandiću za prozna dela „Panonski palimpsesti“ i „Duh priče i druga imena“ u izdanju „Agore“.

„Od pristiglih 85 knjiga koje zadovoljavaju propozicije književne nagrade ‘Isidora Sekulić’, žiri u sastavu prof. dr Aleksandar Jerkov (predsednik), Radinka Stojković i Majo Danilović odabrao je 14 naslova za uži izbor. Jednoglasnom odlukom članova žirija nagrada koja nosi ime naše velike književnice i po mnogima najumnije Srpkinje Isidore Sekulić pripala je zasluženim dobitnicima“, rekao je Dejan Gerić, član opštinskog veća Savskog venca, koji je zajedno sa predsednikom opštine Strahinjom Kukićem uručio laureatima nagrade sastavljene od povelje, plakete i novčanog iznosa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar