Srđan Vučinić

Dobitnik nagrade „Nebojša Popović“ za 2020. godinu je
 filmski kritičar Srđan Vučinić - za dugogodišnje posvećeno promovisanje najviših vrednosti u filmskoj umetnosti kroz svoje filmske kritike, autorske tekstove, selekcije filmova i javne nastupe, saopštili su organizatori, a nagrada će mu biti dodeljena sutra na svečanosti u Dvorani Kulturnog centra.

Tim povodom istog dana u Dvorani Kulturnog centra Beograda organizuje se i Filmski maraton, a selektor programa je dobitinik Nagrade „Nebojša Popović“ za 2019. godinu – Miroljub Stojanović.
Filmovi koji će biti na programu ovog filmskog maratona su “Skver” Rubena Estlunda, “Izgaranje” Li Čang Donga, “Bilo jednom u Holivudu” Kventina Tarantina i “Demon pod reflektorima” Nikolas Vinfing Refna.

Godišnju nagradu „Nebojša Popović“, za doprinos promociji i kritičkom promišljanju filmske umetnosti i kulture dodeljuju Filmski centar Srbije, Radio-televizija Srbije, Kulturni centar Beograd, Jugoslovenska kinoteka, Festival evropskog filma Palić, Festival autorskog filma, Fond B92/Festival „Slobodna zona“, Međunarodni festival dokumentarnog filma „Beldoks“ i članovi porodice Nebojše Popovića, u želji da sačuvaju uspomenu na izuzetnog profesionalca i čoveka, kao i nasleđe koje je ostavio.

Bonus video: Ana Ćurčin, nagrada Milan Mladenović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar