Predstava Cement
Miodrag Miki Krstović i Milena Zupančič Predstava Cement. Foto: Beogradsko dramsko pozorište/Promo

Gran pri 54. i 55. izdanja Bitefa svečano će biti uručen ovom reditelju na velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Uručenje nagrade “Mira Trailović“ Sebastijanu Horvatu  biće 28. novembra

Gran pri “Mira Trailović“ 54. i 55. izdanja Bitefa svečano će biti uručen ovom reditelju na velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta. Dodela će biti upriličena nakon izvođena predstave “Cement Beograd“, za koju je Horvat nagrađen.

Atelje 212 pozoriste zgrada 65 rodjendan
Mira Trailović Foto:Promo/Atelje 212

Glumačku postavu predstave čine Milena Župančić, Miodrag Miki Krstović, Bojana Stojković, Emir Chatović/Milan Zarić, Ivan Zablaćanski, Isidora Simijonović, Marija Pikić i Nedim Nezirović.

Sebastijan Horvat jedan je od najpoznatijih slovenačkih pozorišnih reditelja.

Diplomirao je pozorišnu režiju na Akademiji za pozorište, radio, film i televiziju predstavom “Elsinor“, originalnom adaptacijom Šekspirovog Hamleta – za nju je nagrađen Prešernovom nagradom za režiju koju dodeljuje Univerzitet u Ljubljani.

Režirao je u svim profesionalnim pozorištima Slovenije, kao i u velikom broju inostranih pozorišta.

Za svoj rad dobio je i nagrade “Montblanc Young Directors Project Award“ na Festivalu u Salcburgu, Borštnikovu nagradu za režiju, Gran pri i nagradu “Šeligo“ na Nedelji slovenačke drame, nagradu Sociološkog društva i Društva kritičara i teatrologa za najbolju predstavu sezone.

Bonus video: Branka Katić za nova.rs na premijeri filma „Nije loše biti čovek“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar