Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Instagram/ max.kochetov.sax

Saksofonista našeg benda Max Kochetov je Ukrajinac. Uznemirujuće vesti otud su nas još više pogodile. Do poslednjeg trenutka verovali smo da se ovaj pakao neće desiti, napisao je na svom Fejsbuk profilu Marko Šelić Marčelo.

Marčelo je dodao:

– Mrsko mi je da pišem one fraze „s vama smo u mislima“, to ljudima koji stradaju ništa ne pomaže; ostaje samo da se svi zajedno nadamo okončanju užasa.

Na ovaj status reagovali su mnogi upućujući poruke podrške.

Maks Kočetov je rođen u Kijevu 9. januara 1979. Prvo muzičko iskustvo imao je sa šest godina, kada je u muzičkoj školi počeo da uči harmoniku i klarinet, a sa devet godina uči da svira saksofon i svira ga u dečjim mesnim i džez orkestrima. Visoko muzičko obrazovanje stekao je u Kijevu. Tokom života u Ukrajini nastupao je sa svetski poznatim muzičarima i u džez orkestru. Od 2006. godine živi i radi u Beogradu. Godine 2010. postao je vodeći alt saksofonista u Big bendu RTS-a. Istovremeno je formirao i Kvartet „Maks Kočetov“, a sa suprugom Ksenijom i Kvintet „Kočetov“. Godinu dana kasnije, sa tim sastavima je snimio dva albuma: „13:30“ i „It’s Time For Jazz“. Nastupao je na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima, a uz Big bend je sarađivao sa renomiranim muzičarima iz sveta džeza, među kojima su Duško Gojković, Stjepko Gut, Džon Fadis, Ilja Rejnhaut, Toni Lakatoš, Hajnc fon Herman i mnogi drugi.

Takođe je na razne načine sarađivao i na brojnim zvučnim izdanjima: filmska zvučna kulisa filma „Zavet“ Emira Kusturice; Aleksandar Saratski „2 + 2“; Dusko Goykovich & Soul Connection Big Band – „Balkan Project“; Dusko Goykovich & Big Band RTS – „Latin Haze“; Serbian Jazz, BRE! – „Serendipity“; orkestracija za gudače i deonica saksofona za muziku u filmu Emira Kusturice „Na mlečnom putu“, piše „RTS“.

Bonus video: Marčelo: Kljukani smo idejom da se ne podržavamo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar