Jovan Maljoković, muzičar, saksofonista, saksofon, džez, intervju
Jovan Maljoković Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Beogradski džez muzičari predvođeni kompozitorom Jovanom Maljokovićem održaće premijerni koncert “Na raskrsnici svetova” večeras od 20 sati u dvorani Niškog simfonijskog orkestra.

Jovan Maljoković najavio je da će u Nišu nastupiti sa bendom koji je sastavljen od najboljih beogradskih džez muzičara i dodao da su oni zaslužni za gruv, koji srpski džez čini različitim od ostalih.

„Naziv nije slučajan. Mi živimo na raskrsnici svetova. Ja sam svoj život posvetio džez muzici, ali sam od početka karijere težio i da stvorim prepoznatljiv zvuk koji će nositi pečat podneblja iz kojeg sam potekao. I ovaj moj novi program je na tom tragu“, rekao je Jovan Maljoković.

Istakao je i zahvalnost Ivanu Iliću, koji će na niškom koncertu dirigovati orkestrom, ali i koji je zaslužan za aranžmane kompozicija koje će biti izvedene.

Podsetimo, srpski saksofonista i kompozitor Jovan Maljoković 2015. godine dobio je nagradu za životno delo Nišvil džez festivala. On je nastupio na otvaranju festivala i tom prilikom poručio da je to priznanje zapravo priznanje misiji koju sprovodi u očuvanju džeza u Srbiji.

Karte za koncert mogu se naći u administrativnim prostorijama Niškog simfonijskog koncerta po ceni od 500 dinara.

Bonus video: Srpska džez scena i podrška – Vladimir Nikolov

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar