Foto: Promo

Album Riblje čorbe "Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju" sa novim remasterizovanim zvukom objavljen je u izdanju diskografske kuće Kroacija rekords, nekadašnji Jugoton.

Remasterizovani album je objavljen pre nekoliko dana na vinilu i digitalnim platformama, a sve pesme se mogu čuti i na jutjub kanalu Jugoton zagrebačkog Kroacija rekordsa.

Peti i poslednji studijski album postave u kojoj su bili gitaristi Momčilo Bajagić i Rajko Kojić objavljen je u martu 1984. godine, a sa njega se posebno izdvojila jedna od najpoznatijih pesama Čorbe „Kad hodaš“.

U bendu u kome je pevač Bora Ðorđević bio zadužen za stihove, Bajagić je osim u pesmi „Kad hodaš“ bio kompletan autor i naslovne pesme.

Beogradska grupa je snimanje albuma počela u januaru 1984. godine u ljubljanskom studiju „Tivoli“ uz producenta Kornelija Kovača i snimatelja Boba Pejntera.

„Riblja čorba je ušla u povest naše diskografije tako što je među retkima miksala album u Eden studios u Londonu. U pitanju su vrpce “haj-spid“ brzine (30 inča u sekundi, odnosno 76,2 centimetara)“, naveli su iz Kroacija rekords.

Kako je navedeno, to je „najviši standard profesionalnih snimaka na analognim magnetofonima“, a sada je „Remaster 2022“ s originalnih „haj-spid“ traka radio Goran Martinac u Kroacija rekords studiju.

„Muzičari koji piju“ su jedini album Čorbe objavljen za zagrebački Jugoton, pošto ih je, prema navodima beogradskog benda, za dotadašnjeg izdavača PGP RTB „vezivao robovlasnički ugovor“.

Bonus video: Raspust – vreme za igru ili i za učenje?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar