Branka Parlić i Nataša Penezić Foto: Promo

Koncertom Branke Parlić i Nataše Penezić u Kolarčevoj zadužbini 24. marta s početkom od 21 sat biće otvoren muzički program Kontakt konferencije 24. marta u 21 čas, saopštili su organizatori.

Na koncertu pod nazivom „Pavana and More – muzika za solo i dva klavira“ u okviru Kontakta Parlićeva i Nenezićeva će predstaviti dela Stiva Martlanda, Gevina Brajersa, Meredit Monk, Dragoljuba Ilića Ilketa, Vilijama Dakvorta i Filipa Glasa.

Branka Parlić je diplomirala klavir na Fakultetu muzičke umetnosti, a usavršavala se na Letnjoj muzičkoj akademiji u Nici. Posvećena je se stvaralaštvu francuskog kompozitora Erika Satija, kao i Novoj muzici 20. i 21. veka. Do sada je učestvovala na brojnim evropskim i regionalnim festivalima, a njena muzika emituje se na radijskim i televizijskim stanicama u regionu, kao i na britanskim TV kanalima – Classic FM i C Music TV. Takođe, laureat je nagrade Global Music Awards za 2020. godinu. Članica je Ansambla za Drugu Novu Muziku od osnivanja 1977, a od 2006. je umetnički direktor koncertnog serijala „Nove Uši za Novu Muziku“.

Branka Parlić Foto: Promo

Nataša Penezić je završila master studije na Кraljevskom koledžu za muziku u Stokholmu, a doktorski odbranila 2018. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Od 2014-2019. zaposlena je na AUNS, a od 2019. na FMU, kao docent za užu umetničku oblast Klavir – uporedni predmeti. Učestvovala je na brojnim festivalima: Кlangspuren Festival, IMPULS Graz, Ghent Festival, Ars Musica Brussels, Aarhus Festival, Kassel Minimal Music Festival, Euro Arts Music Festival, European Clarinet Festival Ghent, Citta di Chioggia, Musica in Laguna, Aurora Festival, NIMUS, Međunarodne tribine kompozitora u Beogradu i Osijeku, BUNT…

Nataša Penezić Foto: Promo

Posvećena je muzici 20. i 21. veka, i aktivno sarađuje sa kompozitorima, među kojima se izdvajaju Frederik Rževski, Sofija Gubajdulina i Jasmina Mitrušić. Od 2017. godine član je Ansambla za drugu novu muziku.

Bonus video: Glas, dirka, bas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar