Erik Karmen Foto: Printscreen/YouTube/Eric Carmen

Američki kantautor Erik Karmen, poznat po hit pesmi "All By Myself", preminuo je u 74. godini, saopštila je njegova supruga.

Pevač i kantautor, koji je slavu stekao kao deo benda Raspberries, preminuo je u snu za vikend, precizirala je supruga Erika Karmena, napisavši još na muzičarevom sajtu:

„Veliku radost donosilo mu je saznanje da je decenijama njegova muzika dirnula mnoge i da će ostati trajno nasleđe“.

Iako je najpoznatiji po hit singlu „All By Myself“ od još jedne Karmenove numere nije moglo da se živi. U pitanju je pesma „Hungry Eyes“, koji je postao ogroman hit zahvaljujući blokbaster filmu „Prljavi ples“ iz 1987. godine.

Pevač, rođen 11. avgusta 1949. godine u Ohaju, bio je suosnivač grupe Raspberries početkom sedamdesetih, zajedno s Džimom Bonfantijem i Volijem Brajsonom, kojima se kasnije pridružio Dejv Smali.

Debi album iz 1972. godine naslovili su po imenu benda, a već na prvencu imali su pesme koje su ostvarile uspehe na top listama. Jedna od njih bila je „Go All The Way“, koju će u Engleskoj zabraniti BBC „zbog seksualno sugestivnih tekstova“. Zanimljivo je da se decenijama kasnije, tačnije 2014. našao na saundtreku za film „Guardians Of The Galaxy“.

Nakon četiri albuma, bend se raspao 1975. godine, a Karmen tada započinje solo karijeru. Među solo numerama po kojima je najpoznatiji jeste „All By Myself“, koja je kasnije, kada ju je obradila, postala jedan od najvećih hitova kanadske pevačice Selin Dion. Pesma je ponovo oživela kada se „čula“ u jednoj sceni čuvene romantične komedije „Dnevnik Bridžit Džons“, podseća BBC.

Kao tekstopisac, Karmen je potpisao i brojne druge hitove, kakvi su „Almost Paradise“ sa saundtreka za film „Futluz“, kao i „Never Gonna Fall In Love Again“ i „Make Me Lose Control“.

Bonus video: Beograd na filmu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar