Sa izložbe u Muzeju Jugoslavije Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Dan uoči zatvaranja gostujuće izložbe "Alan Ford trči počasni krug" u subotu, 27. februara, u 13 sati u Muzeju Jugoslavije biće održano autorsko vođenje kroz postavku samo autora, Roka Glavana, saopšteno je iz ove institucije.

Glavan će publici predstaviti koncept izložbe i uputiti ih u zanimljivosti o stripu, koji je, po njemu, „svedok prošlosti i prorok budućnosti“.

Zbog ograničenog broja posetilaca koji mogu istovremeno da borave u kompleksu Muzeja, neophodno je prijavljivanje unapred, putem formulara, a prisustvo je moguće uz kupljenu ulaznicu, dodaje se u saopštenju Muzeja Jugoslavije.

Na izložbi „Alan Ford trči počasni krug“ prikazane su 152 originalne crtačke table iz ranog perioda stripa (1969–1975), kada su na njegovoj izradi radili Lučano Seki – Maks Bunker, kao scenarista i Roberto Raviola Magnus kao crtač, kao i tri naslovne strane sa crtežima Paola Pifarerija. U okviru izložbe predstavljena su i retka izdanja stripa „Alan Ford“ iz kolekcija Marijana Matića, Vladimira Jakovljevića i Marija Reljanovića.

Rok Glavan, autor izložbe „Alan Ford trči počasni krug“ Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Uprkos složenim okolnostima, interesovanje publike za izložbu bilo je veliko. Za sve koji nisu u prilici da uživo prisustvuju autorskom vođenju Roka Glavana, njegova interpretacija izložbe će biti dostupna i na muzejskom Jutjub kanalu“, kazala je Neda Knežević, direktorka Muzeja Jugoslavije uoči zatvaranja izložbe.

Postavka „Alan Ford trči počasni krug“ otvorena je do nedelje 28. februara, a radno vreme Muzeja Jugoslavije je od 10 do 18 časova, dodaje se u saopštenju ove institucije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar