Cory Henry

Po prvi put u Beogradu, u okviru Musicology sessions koncertnog serijala, 17. i 18. novembra, nastupiće Cory Henry & The Funk Apostles, kaže se u saopštenju organizatora.

BitefArtCafe će ugostiti jedan od najboljih funk, RnB, gospel sastava nove generacije. Cory Henry je višestruko nagrađivani umetnik, kompozitor, producent i virtuoz na klavijaturama, i dolazi direktno iz sveta živih muzičkih legendi.

Grammy dobitnik, osvojio je srca publike širom sveta svojim jedinstvenim muzičkim stilom. Bilo da je u pitanju R&B, gospel, jazz ili funk, Cory je majstor koji se ne boji da istražuje nove horizonte muzike.

Cory Henry

Album iz 2021.godine “Something to Say“ bio je nominovan na dodeli Grammy nagrada 2022. godine u kategoriji Najbolji progresivni R&B album, a Cory je takođe bio nominovan i kao producent na albumu Erica Bellinger-a „New Light“. Godine 2022., Cory je osvojio svoju prvu Latin Grammy nagradu, u kategoriji Album godine za Rosalijino izdanje „Motomami”. Na dodeli Grammy nagrada 2023. godine, nominovan je za svoj novi album „Operation Funk“ u kategoriji za Najbolji progresivni R&B album, i u kategoriji za Najbolji Latin Rock na Rosalijinom albumu.

Ostale saradnje Cory Henry-ja uključuju Imagine Dragons, Smino, Lucky Daye i mnoge druge. Cory je do 2028. godine bio član grupe Snarky Puppy i za to vreme osvojili su tri Grammy nagrade. Najnovije remek-delo Cory Henry-ja, „Operation Funk“, privuklo je pažnju obožavalaca širom sveta i rasprodalo koncerte u Izraelu, Španiji, Amsterdamu, Australiji i širom Sjedinjenih Američkih Država, a takođe je nastupao na većini velikih muzičkih festivala.

Kao predgrupa Cory Henry-ju, nastupiće beogradski sastav Gorica & The Grooveheadz čija muzika ima očigledan uticaj džeza, soula i elektronike.

Bonus video: Stižem na svoju omiljenu binu – Bojana Vunturišević o nastupu na EXIT-u

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar