Foto: Privatna arhiva

Multimedijalna umetnica Vera Vuksanović otvorila je izložbu u galeriji „Joseph“ u srcu Pariza, u sklopu pop-up koncept prodavnica „Espace symbolique“, koju će posetioci moći da pogledaju do 23. januara.

Vuksanović je pre pet godina oduševila publiku serijom svetlosnih lampi (light box) koje su kreirane da iskažu lični pečat svakog pojedinca, kao i vizuelni identitet njegovog prostora. Sada je predstavila novu seriju light boxeva na kojima se nalaze imena nekoliko ukrajinskih gradova koje je zadesilo potpuno zamračenje. Ove lampe simbolizuju svetlost i kroz prepoznatljivu igru emocija i estetike prenose važnu društvenu poruku.

Vera Vuksanović Foto: Privatna arhiva

Vera se već dugi niz godina bavi konceptualnom umetnošču, a svoje radove izlagala je kako u Beogradu, tako i u Evropi. Kroz ličan i interaktivan rad bavi se estetikom i emocijama praveći artefakte koji nam prezentuju reči i simbole kroz savremene medije.

Pop-up store otvorila je u saradnji sa dve talentovane devojke iz Ukrajine – Irenom Viardo (umetnička savetnica) i Evgenijom Aremenko (filizofkinja i psihoanalitičarka) sa željom da u okviru njega pružaju podršku ukrajinskim umetnicima i dizajnerima kroz prezentaciju njihovih radova.

Bonus video: Izložba Ervina Vurma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar