Foto: Dobrica Mitrović/MMF

Sedmi po redu Mountain Music Fest se i ove godine održava na Divčibarama, od 12. do 14. avgusta.

Festivalske kapije se otvaraju u petak u 17h, a više od 20 izvođača na tri festivalske bine nastupaće sve do nedelje u 18 sati – Vojko V, TBF, Peppe, FUNKAMENTE, Sevdah Baby, Sunshine, Phat Phillie, su samo neka od imena koja će nastupati ove godine.

Podrivajući ideju masovnosti, ogromnih bina i kasnih noćnih i jutarnjih nastupa kao glavnih pokazatelja uspeha i kvaliteta jednog festivala, Mountain Music Fest od samog početka 2016. godine donosi nešto drugačije na festivalsku scenu Srbije i regiona. Na gotovo 1000 metara nadomorske visine, Mountain Music Fest već sedam godina na Divčibarama spaja muziku, avanturu, popularnu nauku i kulturu.

Foto: Dobrica Mitrović/MMF

Tri festivalske bine, smeštene na ski stazi, brdima pored planinskog potoka i duboko u šumi, u hladu borova i breza, do sada su ugostile preko 50 domaćih i stranih izvođača. Pored kvalitetnog alternativnog zvuka, posetioce svih uzrasta svake godine u hladu Čudesne šume očekuju različiti sadržaji i radionice, poput Avantura parka, Zip lajna, Trke boja, časova plesa, joge, orijentiringa, streličarstva, igranja klikera i mnogih drugih. Zahvaljujući raznovrsnosti sadržaja, MMF je oduvek bio festival za sve generacije.

Foto: Dobrica Mitrović/MMF

Kako nastoji da ničim ne naruši prirodni sklad okruženja u kom se održava, MMF je veliku pažnju posvetio očuvanju životne sredine. Pored podizanja svesti o važnosti brige o okruženju kroz različite edukativne radionice, festival godinama unazad podstiče posetioce da ne bacaju plastičnu ambalažu, tako što za 10 skupljenih čaša obezbeđuje besplatno piće, a od 2022. godine, uvodi limene čaše kao jedinstvenu festivalsku ambalažu i u potpunosti izbacuje jednokratnu plastiku.

U petak, 12. avgusta nastupaju Musical Dosctors, Sevdah Baby live & Ivana Vladović, Different Kind of Jazz, Bege Fank & BKO i TBF. U subotu, 13. avgusta, tri muzičke bine rezervisane su za Mutante, Cotton Pickers, Vojka V, Decu Loših Muzičara, Sunshine, Funkamente, White City Soul, Peppe i DJ Gocea. Tokom nedeljnog MMF afterday posetioci će moći da čuju Bege Fank, Ljudski Maximum, Nezoob i Phat Phillie.

Foto: Dobrica Mitrović/MMF

Prodaja ulaznica je u toku, a osim jednodnevnih i dalje će biti dostupni paketi ulaznica za sva tri dana. Organizatori ističu da će i ove godine, u skladu sa „family friendly“ odlikom festivala, ulaz za decu do 10 godina biti besplatan.

– Sada već tradicionalno, u cenu svake ulaznice uključeni su svi dodatni sadržaji – umetnički, kulturni, edukativni i avanturistički. Najmlađi posetioci će moći da se zabavljaju u Avantura parku i na Zip lajnu, radionici Maskiraonica i Šumi boja, a ove godine spremili smo i sadržaje poput joge, orijentiringa, igra pokreta, slikanja na telu, ali i čitavu Zonu umetnosti – kaže Matija Tripković, direktor festivala.

Bonus video: Hit uključenje sa Dance arene Exita

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar