Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Kristen Stjuart izabrana je za predsednicu međunarodnog žirija na Filmskom festivalu u Berlinu sledeće godine.

Glumica, koja je stekla slavu u filmovima poput „Soba panike“ i „Sumrak“, za ulogu princeze Dajane u filmu „Spenser“ nominovana je za Oskara. Ona bi trebalo da napravi svoj dugometražni rediteljski debi film „The Chronology of Water“, filmsku adaptaciju istoimenog romana Lidije Juknavič, piše „Varajeti“.

Na Berlinalu je Stjuart debitovala 2010. godine nezavisnom produkcijom „Welcome to the Rileys“ zajedno sa režiserom Džejkom Skotom. Pojavila se i na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu, kao deo filma „Crimes of the Future“ Dejvida Kronenberga, u kojem glumi zaposlenu ženu u centru za transplantaciju. Film je više ljudi napustilo tokom projekcije, ali je takođe zaradio sedmominutne ovacije.

Kristen Stjuart
Kristen Stjuart Foto:EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

– Uzbuđeni smo što je Kristen Stjuart preuzela ovaj važan zadatak – rekli su direktori festivala Mariet Risenbek i Karlo Čatrijan, dodajući da je „ona jedna od najtalentovanijih glumica svoje generacije:

– Od Bele Svon do princeze od Velsa, maestralno je dala život tim likovima. Mlada, blistava i sa impresivnim delom iza sebe, Kristen Stjuart je savršen most između SAD i Evrope!

Stjuartova takođe trenutno radi na seriji o paranormalnim realnostima, za koju je nedavno objavila poziv za otvoreni kasting. Ona je izvršna producentkinja projekta, koji se fokusira na LGBTQ+ lovce na duhove. Ona takođe radi na projektu sa svojom verenicom, scenaristkinjom Dilan Mejer, a duo piše još neimenovanu TV seriju.

Bonus video: Gvinet Paltrou – omražena kraljica Holivuda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar