Knjiga "Po zanimanju: Ana Miloš" Miloša K. Ilića, u izdanju "Platoa", otkrila je prevaru koju je ovaj autor osmislio sa svojom prijateljicom Marijom, lažnom spisateljicom "Anom Miloš", i koja je trajala godinama, obmanjujući književnu javnost u Srbiji, ali i izdavače.

Prenosimo vam deo iz knjige „Po zanimanju: Ana Miloš“ Miloša K. Ilića (Plato), u kojem autor otkriva kada su počeli da se pojavljuju problemi vezani za lažno predstavljanje autora, koji ipak nisu imali na kraju nikakve posledice.

„Na leto 2020. godine, kad je Marija, odnosno Ana Miloš, trebalo da potpiše ugovor sa Književnom radionicom Rašić, došlo je do prvog pucanja šavića. Zbog JMBG-a i ostalih podataka koje je A. R., vlasnica izdavačke kuće, trebovala od Ane Miloš, morali smo da razotkrijemo Mariju“, priznaje Ilić u svojoj knjizi.

„A. R. je ispala opuštena po tom pitanju, bilo joj je zanimljivo što Marija koristi alijas, a obećala je da neće nikome reći kako se Ana Miloš zaista zove. Naravno, rekla je S. V. T-u, ili je on zaista, kako tvrdi, sam saznao, na osnovu ugovora koji je, Boga pitaj zašto, pogledao“, konstatovao je autor.

Podsetimo, autor Miloš K. Ilić je godinama objavljivao svoje knjige za različite izdavačke kuće u Srbiji, predstavljajući se kao ženski autor, za šta mu je služila prijateljica Marija, koja se pojavljivala u medijima i u pregovorima sa izdavačima, kao lažna osoba, nepostojeća autorka Ana Miloš.

Bonus video: Gromoglasni šapat – prva knjiga Josipa Milanovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare