Foto: Dom omladine Beograd

U okviru programa Monday Blues, u ponedeljak 7. avgusta u 20 časova na Platou Milan Mladenović, ispred Doma omladine sviraće bend Cotton Pickers, kaže se u saopštenju organizatora.

Bend je formiran 2004. godine u Mladenovcu. Njegovi članovi od samog nastanka su: Jovan Stepić – gitara i vokal, Ivan Stepić – bas gitara i Ugrinović Uroš – bubnjevi. Prvobitni naziv je bio “Unregistered Feedback“, ali je tokom vremena ime promenjeno u sadašnji naziv “Cotton Pickers“.

Cotton Pickers Foto: Vladimir Jablanov

U periodu od 2006. do 2008. godine usled odsustva bubnjara bend je pauzirao, da bi 2008. godine, nakon njegovog povratka, nastavio sa radom. Aktivnim sviranjem i radom na autorskom materijalu sazrevao je i muzički izražaj ovog trija.

Cotton Pickers pripada grupi koncertno veoma aktivnih bluz rok sastava. Mnogobrojni samostalni i nastupi na festivalima u Srbiji i inostranstvu bili su odlična prilika da bend stekne i opravda reputaciju vrhunskog koncertnog benda.

Monday Blues, serijal low-noise bluz koncerata u organizaciji Doma omladine Beograda, prešao je dug put od svog premijernog predstavljanja publici u maju 2017. godine. Tokom desetina nastupa u centralnom holu i na Zidiću DOB-a, nastupili su brojni domaći bluz izvođači.

Bonus video: ArtLink festival

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar