Mladi muzičari iz Kragujevca šampioni Srbije

Podeli:
Foto:Muzička škola Dr Miloje MIlojevic

Učenici Muzičke škole "Dr Miloje Milojević" iz Kragujevca osvojili su 34 nagrade na upravo završenom Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije, održanom ove godine u Beogradu i Novom Sadu. Uspeh kragujevačkih učenika je značajan i zbog činjenice da je pojedinačno svaki od njih, osvojio jednu od prve tri nagrade.

Talentovani kragujevački učenici ovojili su 18 prvih nagrada i četiri laureata (apsolutni pobednik u svojoj kategoriji), osam drugih i četiri treća mesta, na najznačajnijem i najvećem takmičenju koje se organizuje u Srbiji.

Foto:Muzička škola Dr Miloje MIlojevic

Najviše nagrada otišlo je u ruke takmičarima sa Odseka za harmoniku (13 nagrada) koji je jedan od najuspešnijih odseka u zemlji i čiji učenici tradicionalno osvajaju značajne nagrade na međunarodnim takmičenjima.

Osim učenika harmonike, nagrade na ovom takmičenju koje je trajalo skoro dva meseca, osvojili su učenici sa odseka za harfu, kontrabas, klavir, tamburu, mandolinu i violončelo.

Foto:Muzička škola Dr Miloje MIlojevic

U školi navode da su se zbog epidemije učenici i profesori za takmičenje pripremali u izuzetno kompleksnim i teškim uslovima, često i onlajn, pa sa neskrivenim zadovoljstvom ističu da su osvojene nagrade potvrda kvalitetnog rada i velikog broja muzički talentovane dece.

Muzička škola „Dr Miloje MIlojević“ ove godine obeležava 73 godine od osnivanja, a povodom Dana škole, u sali Prve kragujevačke gimnazije danas je održan svečani koncert na kome su, između ostalih, nastupili i nagrađeni učenici.

Komentari

Vaš komentar