Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Netflix je objavio zvanični trejler za biografski film "Blonde" ("Plavuša") o holivudskoj ikoni Merilin Monro koji će premijerno biti prikazan na Venecijanskom festivalu.

U ovom ostvarenju Endrjua Dominika slavnu glumicu igra Kubanka Ana de Armas, a film, koji je snimljen prema bestseleru „Plavuša“ autorke Džojs Кerol Outs iz 2000. godine, prvi je Netfliksov film koji je dobio retku ocenu NC-17 zbog eksplicitnog sadržaja, koja je stroža od oznake R i podrazumeva da samo oni preko 18 godina mogu da ga gledaju.

„Plavuša“ prikazuje život Merilin Monro, od njenog nestabilnog detinjstva kao Norme Džin, preko uspona, do slave i romantičnih zapleta. U sporednim ulogama su Bobi Kanavale, Adrijen Brodi, Džulijana Nikolson, Ksavijer Semjuel i Evan Vilijams, piše „Varajeti“.

Foto: Twentieth Century Fox Film Corpo / AFP / Profimedia

Svetska premijera će se održati na predstojćem filmskom festivalu u Veneciji i jedan je od najiščekivanijih naslova koji će se takmičiti za Zlatnog lava. Šef Kanskog filmskog festivala Tjeri Fremo ranije je rekao da je pokušavao da ga uvrsti u postavu za 2022. godinu, ali nije mogao da postigne kompromis sa Netfliksom. Striming servis se nije vratio u Kan od 2017. godine zbog pravila festivala da svi filmovi koji se takmiče moraju biti prikazani u Francuskoj.

Outsova je „Plavušu“ opisala kao feministički film koji ima za cilj da podstakne raspravu među savremenom publikom.

Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

– Način na koji se Kenedi odnosio prema Merilin još uvek nije toliko različit od načina na koji se mnogi moćni muškarci, posebno u Vašingtonu, ponašaju prema svim ženama osim prema svojim suprugama – izjavila je za francuski Vanity Fair.

„Plavuša“ će biti prikazana na Netflixu od 28. septembra.

– Endrjuove ambicije su bile vrlo jasne od samog početka. Želeo je da svet doživi kakav je osećaj biti Merilin. Mislim da je ovo najhrabriji neispričani pogled na njenu životnu priču koji sam ikad videla – rekla je nedavno Ana de Armas.

Bonus video: 60 godina od smrti Merilin Monro – Simbol jedne epohe i večna misterija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar