Misel Franko dobio počasno Srce Sarajeva
Mišel Franko dobio počasno Srce Sarajeva Foto:F.Z/N1

Meksičkom reditelju, scenaristi i producentu Mišelu Franku uručeno je Počasno Srce Sarajeva, priznanje koje je dobio na prošlogodišnjem, 26. izdanju Sarajevo Film Festivala (SFF).

POGLEDAJTE JOŠ:

“Franko nije bio na prošlogodišnjem festivalu, koji je zbog pandemije održan u online formi, a Počasno Srce Sarajeva biće mu uručeno večeras u Letnom bioskopu, pre projekcije njegovog filma ‘Novi poredak’”, navodi se u saopštenju SFF-a.

“Novi poredak” je premijerno prikazan u Veneciji 2020. godine, gde je osvojio Srebrnog lava – Veliku nagradu žirija, a na 27. SFF-u se prikazuje u okviru programa Open Air.

Počasno Srce Sarajeva Francu se uručuje kao priznanje za njegov izvanredan doprinos filmskoj umetnosti, kao i za podršku SFF-u, prenosi N1.

Franko je prvi put posetio Sarajevo 2009. godine kada je na SFF-u prikazan njegov prvi dugometražni film “Daniel i Ana”, koji je premijeru imao u sekciji “Directors’ Fortnight” na Filmskom festivalu u Kanu.

Na 23. SFF-u 2017. godine Franko je bio predsednik žirija Takmičarskog programa – igrani film. Njegov film “Avrilina kćerka”, prikazan u sklopu Open Air programa 23. SFF-a, osvojio je nagradu žirija sekcije “Un Certain Regard” na Filmskom festivalu u Kanu.

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival se održava od 13. do 20. avgusta.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)