Dragana Sotirovski i Mirjana Karanović Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Mirjani Karanović, dobitnici nagrade za životno delo „Pavle Vuisić“, uručen je na prijemu za glumce koji po tradiciji prethodi otvaranju „Filmskih susreta“, poklon grada Niša – njen portret.

Slika je delo akademskog slikara Milovana Penkova Penkasa, a poznatoj glumici uručila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

„Znam da će svi uživati u onome što su vam glumci ovde doneli i poklonili. Vidimo se iduće godine“, izjavila je Karanović primajući poklon.

PROČITAJTE JOŠ:

Predsednica ovogodišnjeg žirija Nada Blam poželela jena prijemu organizovanom u Oficirskom domu u Nišu da „Filmski susreti“ prođu „u veselju“.

Mirjana Karanović i Svetozar Cvetković Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

„Neka bude dobre volje da vidimo šta mladi umetnici rade. Neke filmove sam pogledala, mnogo mladih radi, što mi je veoma drago. Nadam se da će niška publika imati priliku da vidi sve najnovije što je snimljeno u Srbiji“, izjavila je Blam.

Nada Blam Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski podesetila je da će ovo biti 58. godina kako se niška publika druži sa glumcima.

„Verujem da će glumci i u narednih nedelju dana da se osećaju zista prijatno u našem carskom gradu. Poklanjamo im grad, poklanjamo im tvrđavu, poklanjamo im ključeve grada. Verujem da žiri neće biti lako da izabere najbolje glumce“, rekla je Sotirovski.

Slobodan Ćustić Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Publika će na ovogodišnjim „Filmskim susretima“ u Nišu moći da pogleda u konkurenciji za nagrade 14 filmova, što je najviše do sada.

Prve festivalske večeri na programu su filmovi „Trag divljači“ režisera Nenada Pavlovića, „Ko živ, ko mrtav“ u režiji Radeta Ćosića i „Ovuda će proći put“ Nine Ognjanović.

BONUS VIDEO: Top 5 najlepših jugoslovenskih glumica