Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Novi triler "Poziv" u kojem glavnu ulogu igra naša čuvena glumica Mirjana Joković stiže u subotu 18. novembra na male ekrane, a prve dve epizode predstavljene su večeras novinarima i kritičarima u mts Dvorani.

Ekipa serije odala je minutom ćutanja počast glumcu Žarku Lauševiću koji je danas preminuo u 63. godini, ističući njegov nemerljiv trag koji je ostavio na našu kinematografiju i televiziju.

Žarko Laušević Foto:Vesna Lalić

U „Pozivu“, savremenom trileru od osam epizoda, Mirjana Joković tumači ulogu Anice Reljić, bivše policijske inspektorke koja sada radi u kol centru. Ona dobija poziv od Sonje Tošić (Nada Šargin), bogate samohrane majke, koja želi da sazna identitet osobe koja joj preti telefonom. Istražujući preteće pozive, shvata da su oni povezani sa kriminalnom grupom iz njenog prošlog života. Anica pokušava da na to upozori Sonju, ali ona misterozno nestaje, što natera Anicu i Tijanu, Sonjinu buntovnu kćerku, da krenu u potragu za njom. Uskoro otkrivaju da Sonja može biti ključ u otkrivanju istine koja stoji iza ekološkog skandala koji potresa zemlju: misteriozno trovanje trojice dečaka…

Mirjana Joković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

– Probirljiva sam kada je reč o novim projektima jer u Americi živim drugačijim životom i teško se odlučujem da ostavim sve i dođem. Zbog toga to treba da bude nešto što mi zvuči zanimljivo, nešto što je bitno za momenat u kojem živimo i da ima određenu vrstu ukusa, dizajna i stila. Dopala mi se priča na prvo čitanje, kao i to što ima puno ženskih likova koji su komplikovani, složeni i nose sa sobom ozbiljni pečat – kazala je Mirjana Joković.

Glumica je istakla da uvek sa ozbiljnošću prilazi svakom poslu, jer glumu i predaje i važno joj je kakav trag ostavlja.

Marko Đilas, Mirjana Joković, Ana Franić i Miloš Timotijević Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

– Bilo mi je jako važno da lik policajke bude ispoštovan do kraja. Upoznala sam jednu policajku i ona mi je pomogla da stvorim ovaj lik. U razgovorima s njom sam shvatila do koje mere su to snažni karakteri koji žive dupli život. To su žene koje svaki dan reskiraju svoj život i koje su u mreži sa ozbiljnim kriminalcima, a s druge strane imaju decu koju stave u krevet i ispričaju im priču pred spavanje. To je jedan šizofreni i komplikovani život jer nikad niko ne zna kompletnu istinu o tebi. Bilo mi je jako bitno da sve bude istinito – rekla je Jokovićeva ističući da cilj nije bio da se prenaglasi ženska uloga po svaku cenu, nego da se pokaže da svi imamo svoje mesto i da zajedno delimo ovaj svet.

Reditelj Marko Đilas naveo je da mu je bilo zadovoljstvo raditi sa svim glumcima jer su se od početka dogovorili da nema većih i manjih uloga, sve su važne.

Glavnog negativca igra glumica Ana Franić koja je priznala da je ovo bio poziv koji se ne odbija.

Mirjana Joković i Ana Franić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

– Una je dragulj koji glumac samo može da priželjkuje. Nisam mogla da koristim svoje životno iskustvo, jer ga hvala Bogu nemem, ali baš zato je Una bila za mene poligon gde sam mogla da testiram ono što sam naučila od svog profesora Bajčetića koji je uvek govorio da je gluma nešto između mašte i igre. Unu sam morala da izmaštam, a onda sam se poigrala s njom dajući joj sebe, pa čak i one mračne strane. Veoma sam se zaigrala, toliko da nisam bila sigurna da li se to tako sme. (smeh) Dala sam joj dozu i svog bezobrazluka – objasnila je Franićeva.

Ona se složila sa koleginicom Mirjanom Joković da je zadovoljstvo i retkost da postoji šest glavnih ženskih uloga.

– Imamo tri žene koje su iz različitog konteksta ali koje su u muškom svetu odlučile da se zaigraju i možda zbog toga dobile po nosu. Šest žena nisu trpne uloge, već uzimaju stvari u svoje ruke – kazala je Ana Franić.

Marko Đilas, Mirjana Joković i Ana Franić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Prema rečima Miloša Timotijevića, njegova uloga je inicijalna kapisla za glavni tok i obrt i zbog toga mu je bilo izazovno.

– Bilo je zadovoljstvo ponovo raditi sa Mirjanom Joković s kojom sam igrao u „Stršljenu“. Kada su me pozvali i rekli da će ona igrati glavnu ulogu odmah sam prihvatio. To je bio moj san – kazao je Timotijević, a na pitanje šta ovu seriju izdvaja kazao je – definitivno Mirjana Joković!

Miloš Timotijević Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ostale uloge tumače Danica Nedeljković, Nada Šargin, Snežana Bogdanović, Uliks Fehmiu, Nikola Glišić, Dragan Petrović, Milan Tomić, Ermin Bravo, Isidora Minić, Đorđe Mitrović, Nebojša Milovanović, Daniel Sič, Damjan Kecojević, Vahidin Prelić, Vahid Džanković, Bojan Žirović, Novak Bilbija…

Režiju potpisuje Marko Đilas, a scenario Marko Popović i Iva Mitrović. Direktor fotografije je Sven Pepeonik. Serija „Poziv“ će se emitovati subotom i nedeljom od 20.05 časova na Prvom programu Radio-televizije Srbije.

Bonus video: Odlazak Žarka Lauševića..

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar