Miroslav Lekić i Žarko Laušević Foto:Antonio Ahel/ATAImages, Zoran Lončarević

Postoje neke stvari koje se nikada ne mogu desiti jer je fizičko postojanje samo jedan od segmenata odnosa koje imate sa nekim ljudima, rekao je za Nova.rs reditelj Miroslav Lekić povodom odlaska Žarka Lauševića.

Žarko je čovek sa kojim sam podelio toliko dobrog i lošeg, da ne može nikada naprosto nestati iz mog života, rekao je za Nova rs. reditelj Miroslav Lekić koji je Žarkom Lauševićem radio filmove „Dogodilo se na današnji dan“, „Bolje od bekstava“, “Nož”, i najnoviji „Ruski konzul“.

„Obaveštavamo javnost da je danas 15. 11. 2023. godine u 63. godini života, posle kraće i teške bolesti, preminuo naš suprug i otac Žarko Laušević„, potvrdila je Anita Laušević Tanjugu u ime porodice.  O datumu i mestu sahrane javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Čuveni glumac Žarko Laušević, preminuo je danas u 63. godini. Diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je ostvario uloge u velikom broju predstava. Na filmu je debitovao 1982. godine, ulogom u filmu „Progon“. Iste godine ostvario je značajne uloge u filmovima „Savamala“ i „Direktan prenos“.

Vrlo brzo je dobio jednu od glavnih uloga u TV seriji „Sivi dom“ (1984), koja mu je donela veliku popularnost. Nakon toga, igrao je uloge u više od dvadeset filmova i televizijskih serija, među kojima su „Šmeker“ (1985), „Svečana obaveza“ (TV) (1986), „Dogodilo se na današnji dan“ (1987), „Oficir s ružom“ (1987), „Braća po materi“ (1988), „Boj na Kosovu“ (1989), „Original falsifikata“ (1991), „Bolje od bekstva“ (1993), „Kaži zašto me ostavi“ (1993), „Nož“ (1999)…

– Svaki dan sam sa njim u montaži, kod kuće u svakoj ulici ovoga grada na bilo kojoj tački ovoga sveta. Živim od snova koje smo poslednjih godina proživljavali. Ušuškani u veliki san  koji smo celog života delili.

Bonus video: „Čuvari formule“ u Ljubljani

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar