Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Ministarstvo kulture i informisanja ističe da je završilo sve konkursne procedure transperentno i u skladu sa zakonskim okvirima oko otkupa knjiga za 2022. godinu, piše u saopštenju MKI.

Predstavnici Udruženja izdavača i knjižara Srbije (UIKS), Udruženja profesionalnih izdavača Srbije (UPIS) i grupacije samostalnih izdavača (koje reprezentuje Čigoja štampa) pozvali su Ministarstvo kulture i informisanja da hitno objavi i sprovede konkurse za 2022. godinu.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva rezultati rada Komisije po Konkursu za otkup publikacija za biblioteke za 2022. godinu, biće objavljeni sledeće nedelje.

Ministarstvo kulture i informisanja napominje da će do izvršenja svih konkursa doći u dogovoru sa ostalim relevantnim ministarstvima sa kojima sarađujemo po ovom pitanju.

„Na vreme i bez odlaganja pristupili smo pribavljanju saglasnosti drugih nadležnih organa u skladu sa svim propisanim procedurama. Konkursi za sledeću godinu biće raspisani odmah nakon donošenja budžeta za 2023. godinu“ poručuju iz Ministarstva kulture i informisanja.

Bonus video: Gojko Božović, Arhipelag

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar