Foto: Scena iz filma Kada sam kod kuce Foto:Promo/FCS

Milica Stefanović osvojila je nagradu za najbolju glumicu za rolu u ostvarenju "Kad sam kod kuće" rediteljke Ivane Todorović na onlajn Festivalu društveno relevantnih filmova u Njujorku, koji je nedavno završen, saopštili su producenti.

Film je na istom festivalu dobio i nagradu ženske kritike (Women Critics Circle Award), a pre Njujorka ostvarenje „Kad sam kod kuće“ prikazano je na 23. filmskom festivalu u Bruklinu, što je ujedno bila i američka premijera.

Ostvarenje „Kada sam kod kuće“ govori o Mariji koja se nakon nekoliko godina života u inostranstvu vraća u porodični dom da bi se suočila sa traumom iz detinjstva, a uloge tumače: Milica Stefanović, Dragana Varagić, Radoje Čupić, Sara Dinić.

Film, za koji je scenario napisala Melina Pota, rađen je kao master rad na Fakultetu dramskih umetnosti. Direktorka fotografije je Milica Drakulić, montažerka Tamara Kostić, dizajner zvuka Milan Mihajlović, scenografkinja Emilija Orlić, a kostimografkinja Milica Radovanović. Pomoćnik reditelja je Duško Stanivuk, a producentkinja Tijana Drakulić. Film je nastao u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i kuće Blok Film, uz podršku FCS.

Podsetimo, rediteljka Ivana Todorović je za svoja prethodna ostvarenja dobijala nagrade na festivalima u Rumuniji, Stokholmu, Parizu i Los Anđelesu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar