Foto:Promo/MCF MegaComFilm

Ruski film "Superdeep" reditelja Arsenija Sjuhina sa Milenom Radulović u glavnoj ulozi biće uskoro prikazan u bioskopima, najavljeno je iz distributerske kuće Megakom film.

„Kola Superdeep je najveći tajni sovjetski objekat smešten na Koljskom poluostrvu. Godine 1987. na dubini od 12 kilometara ispod površine Zemlje zabeleženi su neobjašnjivi glasovi koji podsećaju na vrisku i jauke velikog broja ljudi. Epidemiolog Ana Fjodorova (Milena Radulović) i specijalna vojna jedinica imaju zadatak da otkriju uzrok misterioznih događaja na naučnoj stanici koja se nalazi duboko ispod površine zemlje. Ono što su pronašli predstavlja najveću pretnju sa kojim se čovečanstvo ikada suočilo, a budućnost sveta sada je u njihovim rukama“, navodi se u opisu filma.

– Kao neko rodom sa Koljskog poluostrva nisam mogao da ne znam takvo obeležje moje domovine. Zbog toga je bilo zanimljivo imati stvarne događaje kao osnovu za neku sopstvenu, a fantastičnu priču – rekao je reditelj Arsenij Sjuhin povodom filma „Superdeep“.

Bušotina je u leto 1990. dostigla dubinu od 12.262 metara, čime je ona svrstana u Ginisovu knjigu rekorda kao najdublja tačka do koje je čovek stigao u unutrašnjost Zemljine kore. Snimci nastali pod zemljom na kojima su prepoznati krici i tehnički problemi koji su ometali dalje kopanje stvorili su jednu od najvećih ruskih legendi – da su došli do samog pakla.

– Dok sam proučavao Koljske bušotine bio sam iznenađen. Događaji odande privukli su pažnju velikog broja internacionalnih medija. Dokumeti povezani sa razvojem i zatvaranjem ultraduboke bušotine i dalje su strogo poverljivi i nepoznati. Legenda o Koljskom poluostrvu sjajan je koncept i idealna baza za snažan žanrovski film – naveo je Sergej Torčilin, producent filma.

Tvorci filma „Superdeep“ kažu da su inspirisani kultnim ostvarenjima „Stvor“ Džona Karpetnera i „Osmi putnik“ Ridlija Skota, a snimali su na originalnoj lokaciji, blizu Murmanska na severu Rusije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar