Foto:KCGM

Milanovačko pozorište se okitilo najvrednijim priznanjima na 16. Internacionalnom festivalu amaterskog teatra (INFAT) u Laktašima. Duodrama "Labudova pesma" i "Sokratova odbrana i smrt", po tekstovima Čehova i Platona, proglašena je za najbolju predstavu, a glumac Branko Knežević po drugi put proglašen je za najboljeg glumca ove manifestacije. Prvi put je to bilo 2019. godine.

U saopštenju žirija istaknuto je da je Knežević za uloge Svetlovidova i Sokrata minimalnim glumačkim sredstvima i besprekoronom govornom radnjom pokazao širok spektar emocija uz vešto vođenje dva žanrovski suprotna lika.

Obrazlažući nagradu za najbolju predstavu „Labudova pesma“ Milanovačkog pozorišta iz Gornjeg Milanovca žiri je ukazao na dramaturšku veštinu simbioze teksta Čehovljevok komada i Platonove „Sokratove odbrane“, kao i za jednostavna i tačna scenska rešenja.

Branko Knežević kao Sokrat Foto:KCGM

„Zbog poruke koja je poslata sa scene, da kada živimo život gde moral, duhovno i etičko, je naša vodilja, onda ni smrt nije kraj. Svet u kojem danas živimo iziskuje predstavu sa ovakvom plemenitom porukom“, naveli su članovi žirija.

Duo-dramu „Labudova pesma“ po tekstu Antona Pavloviča Čehova i „Sokratova odbrana i smrt“ po Platonu na scenu je postavio Branko Knežević, koji ujedno i igra Svetlovidova/Sokrata.

Uloge Nikite/Meleta tumači Milan Aćimović, koji je i majstor scene. Kostimograf je Biljana Knežević, svetlo i ton potpisuju Goran Dragutinović i Viktor Vujić, a rekviziterka je Gordana Miletić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar