Milan Marić Foto:promo

Milana Marića, tumača glavne uloge u filmu "Toma" Dragana Bjelogrlića, publika je izabrala za glumca prve večeri na 56. Filmskim susretima u Nišu, saopšteno je danas na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali članovi ekipe ovog ostvarenja.

– Prvi put sam dobio ulogu u kojoj sam prikazao nečiji čitav život, od klinca sa sela koga kao pevača pronalazi Silvana. Doživeo je vrtoglavi uspeh, pa pad nakon čega se pridigao i ostvario još veći uspeh. Usledila je bolest, pa smrt. Bilo je izazovno – rekao je Marić nakon vesti da je proglašen za glumca prve večeri Filmskih susreta.

On je sada u konkurenciji za najpopularnijeg glumca što je nezvanična nagrada koja se dodeljuje po izboru publike na kraju festivala.

Marić je dodao da, kada je pročitao scenario, nije imao dilemu.

Jer svi su shvatili da to moraju hrabro da izguraju kako treba do kraja, jer je bila teška godina zbog pandemije:

Sa premijere filma Toma u Nišu Foto:FoNet/Kostadin Kamenov

– Nije bilo opuštanja, ali s druge strane, možda je upravo taj osećaj straha, koji smo svi imali zbog neizvesnosti na početku snimanja, pretočen u emociju, u bliskost, fokusiranost što nam je je suštinski pomoglo i zbližilo ceo tim.

Na pitanje koja mu je omiljena scena iz filma, kao i Tomina pesma, Milan Marić je odgovorio je da mu teško da izabere.

– Još nikome se nisam zahvalio, pokušavao sam nekoliko puta, ali to ne radim iz sebičnih razloga jer bi to značilo da je to kraj. Ne želim još uvek da prekidam ovu bajku koja se zove „Toma“. Na snimanju se desio život – prijateljstva, ljubav, upornost, želja, strast, sve zašta vredi živeti!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar