Foto: Promo/YBD

Mikser Udruženje poziva mlade dizajnere i druge radoznale kreativce do 35 godina, da se od 8. decembra 2021, do 20. januara 2022. prijave na međunarodni konkurs Young Balkan Designers 2022. koji se ove godine odvija pod sloganom “Life Hacks”.

Konkursom se traga za domišljatim i duhovitim dizajnerskim rešenjima, projektima, predmetima, konceptima, uslugama, scenarijima i izumima koji doprinose zdravom i održivom načinu života i blagostanju korisnika i poreću razgovor o alternativnim “ dizajnerskim prečicama“ (hakovima) ka kvalitetnijem svakodnevnom životu: kod kuće, u školi ili na poslu, u javnosti, u našim intimnim i zajedničkim prostorima, urbanim i ruralnim sredinama, u našem fizičkom i digitalnom okruženju, kaže se u saopštenju.

Foto: Promo/YBD

Poziv važi za pojedince i timove iz sledećih zemalja: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Makedonija, Crna Gora, Rumunija, Slovenija, Srbija i Turska. Svaki učesnik može da prijavi više projekata popunjavanjem nove elektronske prijave.

Internacionalni žiri koji će ocenjivati inovativnost i primenjivost dizajnerskih rešenja pristiglih na konkurs čine: Marcus Fairs, osnivač i glavni urednik jednog od najrelevantnijih svetskih dizajnerskih portala Dezeen.com iz Velike Britanije, alumnisti platforme Young Balkan Designers, sada ostvareni mladi autori: Ana Kraš, višestruko talentovana umetnica i dizajnerka iz Srbije koja radi i živi u SAD, Vasso Asfi i Loukas Angelou, dizajnerski tandem StudioLav iz Grčke koji uspešno gradi karijeru u Velikoj Britaniji, Jovana Zhang Bogdanovic, suosnivačica nagrađivanog dizajnerskog kolektiva Pinwu u Kini koji spaja tradicionalne zanate sa savremenim eksperimentalnim dizajnom, Denis Leo Hegic, dizajner i kustos Berlinske neformalne umetničke scene, osnivač kreativnog studija Supermarket Lab i umetničke manifestacije Unblock Art Fair u Nemačkoj, kao i virtuelnog muzeja Museum of Now.

Foto: Promo/YBD

Izabrane pobednike takmičenja Young Balkan Designers 2022 očekuje nagrada u vidu učešća na međunarodnoj smotri talenata “Salone Satellite” na najistaknutijem svetskom dizajnerskom događaju – Međunarodnom sajmu nameštaja u Milanu 2022, koji se posle dve godine odlaganja zbog pandemije održava od 5 do 10. aprila 2022. Posle svetske premijere nagrađeni radovi biće predstavljeni domaćoj i regionalnoj publici u Beogradu početkom oktobra 2022., na Mikser festivalu, jednom od najznačajnijih regionalnih festivala kreativnosti i društvenih inovacija.

Sve o konkursu može se videti na sajtu Miksera.

Bonus video: 100 godina od rođenja Radeta Markovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar